Міністри G20 не ухвалили спільну заяву після зустрічі через Росію та Китай
Категорія
Політика
Дата публікації

Міністри G20 не ухвалили спільну заяву після зустрічі через Росію та Китай

Міністри G20 не ухвалили спільну заяву після зустрічі через Росію та Китай
Джерело:  online.ua

Представникам G20 не вдалося узгодити спільну підсумкову декларацію на зустрічі в Індії через відсутність спільної думки щодо війни в Україні.

Джерело: Tagesschau

Розбіжності серед країн G20

Міністри закордонних справ провідних промислово розвинутих країн і країн, що розвиваються (G20) не дійшли згоди у своєму ставленні щодо російського вторгнення в Україну.

Повідомляється, що Індія, головуюча у G20 країна, опублікувала власний підсумок обговорень.

За даними обговорень, більшість держав рішуче засудили російську агресію війну та вимагали безумовного виходу російських військ з території України.

Міністри закордонних справ Росії та Китаю Сергій Лавров і Цінь Ган не погодились з цими пунктами.

Голова МЗС Індії Субрахманьям Джайшанкар заявив журналістам наприкінці зустрічі, що жодної спільної остаточної декларації не було зроблено з огляду на «дуже полярні погляди деяких країн».

Він підкреслив, що Індія доклала великих зусиль для пошуку компромісу.

Міністр сказав, що члени G20 досягли згоди з багатьох питань, включаючи необхідність реформ, багатосторонність, продовольчу безпеку, глобальну охорону здоров'я та зміну клімату, та в питанні війни в Україні досягти спільного рішення так і не вдалося.

Спроби досягти згоди членами G20

До цього повідомлялося, що Індія прагне переконати РФ та Китай підтримати спільну заяву більшості країн-членів G20 стосовно розв’язаної Кремлем війни проти України.

Як повідомлялося, вплинути на результат Індії не вдалося. За кілька годин до зустрічі МЗС Росії звинуватило США та Європейський союз у "тероризмі та підбурюванні до агресії в Україні", натякаючи на труднощі, з якими зіткнеться Індія.
Також РФ та Китай навідріз відмовилися від терміну "війна" стосовно конфлікту в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?