Блінкен пригрозив Китаю санкціями у разі надання летальної допомоги Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Блінкен пригрозив Китаю санкціями у разі надання летальної допомоги Росії

Блінкен пригрозив Китаю санкціями у разі надання летальної допомоги Росії
Джерело:  online.ua

Державний секретар США Ентоні Блінкен попередив Китай про «наслідки», якщо Пекін постачатиме Росії летальну зброю.

Джерело: Sky News

Постачання Китаєм летальної зброї для РФ

В останньому інтерв'ю Блінкен сказав, що Сполучені Штати дуже стурбовані тим, що Китай розглядає можливість надання летальної підтримки Росії, і що він чітко дав очільнику МЗС Китаю Вану І зрозуміти, що будуть серйозні наслідки для китайсько-американських стосунків.

Існують різні види летальної допомоги, яку вони принаймні планують надати, включаючи зброю, — сказав пан Блінкен, додавши, що незабаром Вашингтон опублікує більше деталей.

Під час брифінгу високопоставлений чиновник Держдепу сказав, що Китай намагається «грати за дві сторони», стверджуючи, що він хоче зробити внесок у мир і стабільність, але водночас робить кроки у бік підтримки вторгнення Росії в Україну.

В медіа зазначили, що Пекін і Кремль підписали договір про «безмежне» партнерство в лютому минулого року незадовго до російського вторгнення в Україну, їхні економічні зв’язки процвітали, оскільки відносини Москви із Заходом зруйнувалися.

Відносини США та Китаю

Відносини між двома країнами погіршилися після того, як Вашингтон заявив, що Китай пролетів над континентальною частиною США на повітряній кулі-розвіднику, перш ніж американські винищувачі її збили.

Пекін, в свою чергу, стверджував, що це був аеростат для моніторингу погоди.
27 лютого Китай звинуватив Сполучені Штати у створенні "загрози" миру та стабільності в Тайванській протоці після того, як у понеділок американський патрульно-розвідувальний літак P-8A Poseidon пролетів через водний шлях.

США заявили, що такі місії демонструють прихильність США “вільному та відкритому Індо-Тихоокеанському регіону”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?