Російський опозиціонер заявив про зменшення допомоги РФ з боку Китаю та Індії
Категорія
Світ
Дата публікації

Російський опозиціонер заявив про зменшення допомоги РФ з боку Китаю та Індії

Російський опозиціонер заявив про зменшення допомоги РФ з боку Китаю та Індії
Джерело:  online.ua

За словами російського опозиційного журналіста Ігоря Яковенка, після саміту Групи двадцяти відбулись зміни у підтримці Росії. Зокрема, свою допомогу їй зменшили Індія та Китай, а саміт був засіданням антипутінської коаліції.

Джерело: "24 Канал"

Росія продовжує втрачати партнерів на міжнародній арені

Опозиціонер звернув увагу на те, що зміни в підтримці країни-агресорки відбулись або під впливом виступу українського лідера Володимира Зеленського під час саміту Великої двадцятки, або, цілком можливо, через те, що Путіну не вдався бліцкриг.

Найбільше помітні зміни в підтримці Росії Індією та Китаєм, а останній узагалі попередив росіян про неможливість використання ядерної зброї.

Цікаво, що перед самітом двадцятка мала поділитись навпіл. Тобто, 10 країн, як-то кажуть вільний світ, це країни НАТО, Європа, США, Канада, Австралія, Японія – рівно 10 разом з Євросоюзом, як окремим суб'єктом, який був там присутнім. Ще 10 країн в інший бік – це Індонезія, Індія, Китай, Мексика – країни, які могли підтримувати путінський режим або вагатись, – пояснює Ігор Яковенко.

Однак, що цікаво, нічого подібного не відбулося. Антипутінський склад був повністю акумулюваний, і до них приєдналась ще низка країн. Умовно пропутінську позицію мали лічені країни, зокрема, Китай.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?