Мінкульт пояснило, чому Ані Лорак не заборонили в'їзд в Україну
Категорія
Культура
Дата публікації

Мінкульт пояснило, чому Ані Лорак не заборонили в'їзд в Україну

Мінкульт пояснило, чому Ані Лорак не заборонили в'їзд в Україну
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства культури Олександр Ткаченко нарешті вирішив пояснити, чому ж а ртисти Філіп Кіркоров та Ані Лорак, які зробила вибір на користь країни-агресора, досі мають звання "народних" і безперешкодно їздять в Україну. 

Джерело: "Перехресний допит" на 24 каналі

Про що розповів Ткаченко

Представник Кабінету міністрів звернув увагу на те, що Міністерство культури України лише оприлюднює рішення СБУ про заборони на в'їзд.

Політик нагадав усім, що російські артисти не зможуть перетинати кордон нашої країни лише в тому випадку, якщо порушать закон, до прикладу, виступатимуть в анексованому Криму.

"Якщо артист десь щось висловив, але не порушив закони, це його приватний погляд, який я не підтримую, засуджую, але ми теж вільна країна. Ми не можемо за кожне висловлювання вводити заборони чи навпаки давати ордени", – наголосив Олександр Ткаченко.

За його словами, саме тому Ані Лорак, яка живе і розвиває музичну кар'єру Росії, приїжджає в Київ та гуляє вулицями найвідомішого українського міста. Один із останніх її візитів в Україну відбувся декілька тижнів тому.

Не можна також не згадати про те, що скандальну артистку, як і її зіркового друга Філіпа Кіркорова, досі не позбавили звання народної артистки. Нещодавно очільник Мінкульту розповідав, що в такому випадку доведеться переглянути державні нагороди й інших виконавців.

"Я достатньо скептично ставлюсь до цього пострадянського феномену статусу "заслужених" та "народних". Це дійсно радянська традиція. В європейських країнах є почесні відзнаки президента та держави за внесок у розвиток культури", – зазначив Олександр Ткаченко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?