Мінкульт призначив нового очільника заповідника "Києво-Печерська лавра". Хто отримав посаду
Категорія
Культура
Дата публікації

Мінкульт призначив нового очільника заповідника "Києво-Печерська лавра". Хто отримав посаду

Мінкульт призначив нового очільника заповідника "Києво-Печерська лавра". Хто отримав посаду
Джерело:  online.ua

Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» отримав нового в.о. генерального директора. Ним став кандидат історичних наук Максим Остапенко.

Джерело: Олександр Ткаченко

Максим Остапенко став директором Києво-Печерської лаври

Указ про призначення нового директора заповідника підписав очільник МКІП Олександр Ткаченко.

Він зазначив, що Максим Остапенко є фахівцем в галузях охорони пам’яток історії та культури, музеєзнавства, археології, реставраційних робіт, є кандидатом історичних наук, автором понад 30 наукових праць.

З 2007 року він був генеральним директором Національного заповідника «Хортиця». З початком повномасштабної війни приєднався до Сил оборони.

Хочу відзначити, що це людина віддана своїй справі, яка надзвичайно ефективно спрацювала на початку війни щодо збереження скарбів заповідника «Хортиця», для якої захист держави та її цінностей як матеріальних, так і нематеріальних - є пріоритетом, - написав міністр.

За його словами, Остапенко перетворив заповідник «Хортиця» в найбільш відвідуваний, успішно проводив його реставрацію в рамках програми «Велика реставрація»

Колишній керівник заповідника Олександр Рудник залишиться на посаді заступника директора.

Комісія МКІП зафіксувала руйнацію корпусу Києво-Печерської лаври

Нагадаємо, що наразі у Києво-Печерській лаврі працює комісія МКІП, яка інспектує стан будівель після користування ними УПЦ МП.

У комісії зафіксували злочин за ст. 298 ККУ "Незаконне проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини.

У поліції повідомили, що правоохоронці з’ясовують усі деталі та збирають докази протиправних дій.

Працівники мінкульту зафіксували аварійний стан приміщення на території Києво-Печерської лаври, непридатний для експлуатації та такий, що має явні ознаки руйнування.

Санкція 298 статті ККУ передбачає штраф від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?