Мінні поля є найбільшою перешкодою для українського контрнаступу — WP
Категорія
Україна
Дата публікації

Мінні поля є найбільшою перешкодою для українського контрнаступу — WP

Мінні поля є найбільшою перешкодою для українського контрнаступу — WP
Джерело:  online.ua

Повільність українського контрнаступу зумовлена щільним мінуванням росіянами своїх оборонних украіплень. Україна перед контрнаступом отримала менше третини саперного та інженерного обладнання, які закликала надати партнерів.

Джерело: The Washington Post

Росіяни щільно замінували поле бою 

Видання пише, що тривале нарощування контрнаступу, яке почалося близько місяця тому на кількох ділянках поля бою на сході та півдні України, дало росіянам час підготуватися.

Ділянки глибиною від 5-16 км перед основними опорними пунктами росіян були щільно заміновані протитанковими та протипіхотними мінами. За словами військових, ця оборона була успішною у стримуванні українського просування.

У результаті збройні сили України змінили стратегію. Замість того, щоб намагатися прорватися за допомогою бойових машин піхоти та бойових танків, які західні союзники надали на допомогу Україні в цьому контрнаступі, підрозділи просуваються вперед, повільно, пішки.

Танк з якоюсь бронею вже нічого не зробить, тому що мінне поле занадто глибоке, і рано чи пізно воно зупиниться, а потім буде знищено зосередженим вогнем, – говорить головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний.

Мінні поля виявили вразливість транспортних засобів і танків — особливо нещодавно прибулих американських бойових машин Bradley та німецьких танків Leopard.

Машини завоювали похвалу солдатів — навіть після того, як вони натрапили на міни, більшість людей, які перебували всередині, вижили лише з незначними пораненнями, — але вони не змогли поодинці прорвати оборону Росії.

Що потрібно Україні для контрнаступу

Залужний підкреслює, що учасні винищувачі, такі як американський F-16, та спеціальне обладнання для дистанційного розмінування необхідні для кращої підтримки наземних операцій.

Один з українських чиновників сказав, що Київ отримав менше 15% від кількості засобів розмінування та інженерних засобів, які він запитував у західних партнерів напередодні контрнаступу.

Глибина та щільність мінних полів є особливою проблемою вздовж запорізької лінії фронту, де росіяни очікували атаки.

Ми готувалися, але росіяни теж готувалися. Вони розуміють, що інженерне обладнання зараз вирішує ключову проблему і змінює правила гри, тому вони хочуть спочатку знищити все це. Я надіслав ще одного листа всім нашим партнерам, щоб зосередитися на цьому прямо зараз, — сказав міністр оборони України Олексій Резніков.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?