Міноборони Естонії назвало основні потреби України для успішного контрнаступу
Категорія
Світ
Дата публікації

Міноборони Естонії назвало основні потреби України для успішного контрнаступу

Міноборони Естонії назвало основні потреби України для успішного контрнаступу
Джерело:  online.ua

У Міноборони Естонії вважають, що найбільшою перешкодою для початку українського контрнаступу залишається дощова погода, а до початку активних бойових дій треба чекати не менше місяця.

Джерело: ERR

Яка зброя потрібна Україні для контрнаступу

Після засідання Групи підтримки України на військовій базі Рамштайну у Німеччині, міністр оборони Естонії Ханно Певкур сказав, що крім протиповітряної оборони, українці мають велику потребу в боєприпасах.

Є також специфічні потреби, серед них важкі вантажівки та причепи для них.

Питання щодо надання Україні західних винищувачів також розглядається.

У союзників є дуже точне уявлення про те, що потрібне українцям, - сказав Певкур.

Коли почнеться український контрнаступ

На думку міністра оборони Естонії, то найбільшою перепоною для контрнаступу є погода.

Якщо послухати думки, що [звучали на базі] Рамштайн, то може пройти ще місяць, перш ніж ми зможемо говорити про реальний контрнаступ. Якщо погода зміниться, це може статися і раніше. Якщо ні, то мине місяць, можливо два, - сказав він.

За його словами, на сьогодні перешкодою є не відсутність, наприклад, танків Abrams, а погодні умови в Україні.

Танки Abrams не є визначальними у весняному наступі. Коаліція [країн, які надали Україні танки] Leopard була сильною, і досить багато техніки вже перекинуто в Україну, і досить багато її перебуває на шляху туди. Найбільшою перешкодою для контрнаступу, який, ймовірно, відбудеться, є погода. Погода досить дощова, і це ускладнює пересування важкої техніки. Українці швидше чекають на покращення погоди, щоб почати більш масштабне звільнення територій, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?