Єгипет відмовився постачати зброю РФ і перейшов на бік України — витік даних
Категорія
Світ
Дата публікації

Єгипет відмовився постачати зброю РФ і перейшов на бік України — витік даних

Єгипет відмовився постачати зброю РФ і перейшов на бік України — витік даних
Джерело:  online.ua

Влада Єгипета відмовилася від плану таємного постачання ракет армії РФ й натомість вирішила виробляти артилерійські боєприпаси для Збройних сил України. Варто зазначити, що це сталося після переговорів з американськими політиками.

Джерело:  The Washington Post  з посиланням злиті у мережі секретні документи Пентагона

Єгипет відмовився від допомоги Росії у війні проти України

Журналісти дізналися про те, що глава Єгипту Абдель Фатах Ас-Сісі ще в лютому запропонував своїй команді постачати армії РФ до 40 тис 122-мм ракет Sakr-45, які можуть бути використані в російських РСЗВ.

Президент країни також наказав своїм підлеглим тримати проєкт в таємниці, оскільки боявся спровокувати гнів західних країн.

Однак зі злитих у мережу документів Пентагону стало відомо, що на початку березня Ас-Сісі відмовився від планів постачання зброї РФ.

Це сталося зокрема й тому, що Єгипет отримує понад 1 мільярд доларів на рік у вигляді військової допомоги від США, а Штати, як відомо, залишаються найпотужнішим союзником України у цій війні.

Єгипет вирішив допомагати Україні 

Окрім того, в документах зазначається, що Єгипет уже погодився на продаж артилерійських снарядів калібру 152 мм і 155 мм США для передачі Україні.

Вашингтон намагався заручитися новими прихильниками – і вкрай необхідними боєприпасами – для боротьби Києва з російськими військами. Єгипет мав намір використати свої можливості з виробництва зброї для України як "важіль" для отримання передової американської військової продукції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?