Міноборони РФ посилює співпрацю з ПВК Вагнер для захоплення Бахмута — ISW
Категорія
Світ
Дата публікації

Міноборони РФ посилює співпрацю з ПВК Вагнер для захоплення Бахмута — ISW

Міноборони РФ посилює співпрацю з ПВК Вагнер для захоплення Бахмута — ISW
Джерело:  online.ua

Американські аналітики вважають, що російське Міноборони прагне тіснішої співпраці з ПВК Вагнер для захоплення Бахмута, незважаючи на напругу у стосунках між Пригожиним та керівництвом міністерства.

Джерело: ISW

Про що свідчить повернення Теплінського

16 квітня розвідка Британії повідомила про те, що командувач ВДВ генерал-полковник Михайло Теплінський повернувся до «головної», але невизначеної ролі в Україні, після його відсторонення 13 січня.

Відкликання Теплінського з «відпустки» свідчить про те, що Росія, можливо, готується переставити старше командування після невдалого зимового наступу та готуючись до потенційного українського контрнаступу, - пишуть аналітики.

Підрозділи ВДВ активно діють на ділянках фронту в Луганській області та поблизу Бахмута і нещодавно отримали термобаричні артилерійські системи ТОС-1А.

Водночас, під час відсторонення Теплінського через конфлікт з Генштабом РФ, власник ПВК Вагнер Євген Пригожин публічно висловив йому підтримку.

Теплінський був втягнутий у зростаючу напруженість між Пригожиним і керівництвом Міноборони Росії (в особі Герасимова та міністра оборони Росії Сергія Шойгу), оскільки Міноборони Росії, здавалося, активно намагалося відрізати Групу Вагнера від артилерійських снарядів та іншим чином втручатися в роботу Вагнера навколо Бахмута.

За словами аналітиків, за останні кілька тижнів російське військове командування стало тісніше співпрацювати з Вагнером, ймовірно намагаючись прискорити захоплення Бахмута.

Російський десант та ПВК Вагнер намагаються захопити Бахмут

Міністерство оборони Росії та Пригожин 11 квітня публічно визнали, що частини ВДВ діють у районі Бахмута та утримують фланги Вагнера на північ і південь від Бахмута, тоді як Вагнер веде головний наступ у самому місті.

Нещодавно ISW зафіксував, що в районі Бахмута діють підрозділи 106-ї дивізії ВДВ.

Останніми днями Пригожин також зменшив свої відверті нападки на адресу Міноборони. Таким чином, повторне призначення Теплінського, ймовірно, також є спробою російського Міноборони краще поставитися до співпраці з Вагнером для завершення завдання взяття Бахмута.

Проте, за висновками аналітиків, Теплінський навряд чи відновить попередній статус ВДВ як елітної сили через масові втрати підрозділів та погано навчений мобілізований персонал.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?