Російська кампанія з русифікації окупованих територій шкодить самій РФ — ISW
Категорія
Світ
Дата публікації

Російська кампанія з русифікації окупованих територій шкодить самій РФ — ISW

Російська кампанія з русифікації окупованих територій шкодить самій РФ — ISW
Джерело:  online.ua

Кремлівська капанія з русифікації, яка проводиться на тимчасово окупаованих етриторіях України, шкодить самій Росії, оскільки посилує націоналістичні настрої та ідеології.

Джерело: ISW

Як русифікація шкодить РФ

Аналітики зазначають, що Росія бере участь у кампанії навмисної русифікації в Україні, яка спрямована на знищення української ідентичності за допомогою військових, соціальних, економічних, правових, бюрократичних та адміністративних напрямків.

Ідеології, що лежать в основі цієї «русифікації», також формують риторичний кістяк провоєнного інформаційного простору, який часто віддзеркалює свій мілітаризм із стійким російським націоналізмом та сильною ксенофобією, спрямованою як на Україну та українську ідентичність, так і на меншини в самій Росії.

За словами аналітиків, випадки ксенофобії та расизму в РФ є прикладом суті «русифікації».

 Війна в Україні дала змогу найагресивнішим голосам в інформаційному просторі консолідувати свою ідеологію та спроектувати її як на український народ, так і на неслов’янські меншини в самій Росії.

Ця динаміка, за словами аналітиків, швидше за все, посилюватиметься і триватиме після закінчення вторгнення Росії в Україну, пронизуючи внутрішній простір Росії на довгі роки.

Попри дискримінаційну риторику, РФ використовує мігрантів та етнічні меншини для мобілізації.

Аналітики нагадують, що голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін звинуватив мігрантів у дестабілізації Росії через імпорт тероризму та екстремістських ідеологій і також закликав владу спеціально вербувати мігрантів із Середньої Азії та Кавказу, які отримали російське громадянство, оскільки вони мають «конституційний обов’язок захищати країну, яка їх прийняла».

РФ намагається виправдати страту українського полоненого

Також, як зазначає ISW, російські націоналісти продовжуть "прославляти звірства та жорстокість". Вони відреагували на відео зі стратою українського полоненого.

Пов’язаний з ПВК Вагнер Telegram-канал намагався виправдати страту, стверджуючи, що обидві сторони вдаються до жорстоких дій.

Тривале використання російськими військами такої насильницької тактики та її підтримка в російському інформаційному просторі підриває професіоналізм і дисципліну російської армії, - вважають аналітики.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?