Міноборони закликало не розповсюджувати неперевірені дані про кількість втрат ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Міноборони закликало не розповсюджувати неперевірені дані про кількість втрат ЗСУ

Міноборони закликало не розповсюджувати неперевірені дані про кількість втрат ЗСУ
Джерело:  online.ua

Дані про втрати ЗСУ є державною таємницею, тому Міноборони України закликало українців не поширювати неправдиву інформацію про ці цифри та не працювати таким чином на ворога.

Джерело: брифінг заступниці міністра оборони України Ганни Маляр

Українців закликали не поширювати дані про втрати ЗСУ

Маляр пояснила, чому Міноборони не оголошує втрати ЗСУ.

Цифри загиблих є державною таємницею під час воєнного стану. Вона обумовлена воєнною доцільністю і тим, що ворог не повинен знати ці цифри і використовувати це для власних спроможностей, - сказала Маляр.

Вона закликала українців не розповсюджувати неперевірені дані про кількість загиблих та інші втрати ЗСУ.

Не працюйте на ворога і не відкривайте ці цифри до завершення воєнного стану, — сказала посадовиця.

Раніше Міноборони закликало українців не поширювати в соцмережах інформацію про операції ЗСУ.

Навіть якщо у вас є свої джерела інформації на фронті, не треба писати у соцмережах деталі військових операцій ЗСУ. Тим більше, що джерела на тактичному рівні не володіють всією ситуацією в цілому, бо мають уяву лише про фрагмент. Інформація про звільнення чи втрату населеного пункту, надана до завершення операції, вважається некоректною. Дочекайтесь офіційної інформації від Генерального штабу, - закликала Маляр.

Раніше вона повідомляла, що через повідомлення у соцмережах частково була зірвана спецоперація ЗСУ у Сєвєродонецьку.

Треба розуміти, що під час війни військова інформація свідомо подається з запізненням у часі — таке правило інформування в умовах воєнного стану.

Воно обумовлене військовою доцільністю під час проведення операцій та заходами безпеки. Це означає, що розголошення або спотворення інформації про деталі військової операції до того, як про це заявили офіційні джерела, завдає шкоду ЗСУ та ускладнює виконання поставлених завдань, - пояснили в Міноборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?