Міноборони запевнило про готовність захищати Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Міноборони запевнило про готовність захищати Україну

Міноборони запевнило про готовність захищати Україну
Джерело:  online.ua

Міністр оборони України Олексій Резніков під час телемарафону до Дня єдності 16 лютого запевнив українців у тому, що армія готова захищати країну у разі можливого вторгнення Росії. 

Джерело: телемарафон до Дня єдності

ЗСУ готові захищати Україну

Олексій Резніков заявив, що техніка заправлена, а резерви сформовані.

Усі війська, які мали вийти на позиції для посилення небезпечних напрямків - вийшли. Усі, хто повинен був отримати боєкомплект - отримав. Техніка заправлена, резерви сформовані. Українська армія повністю готова виконувати своє завдання. Впевнений, що розвідка ворога про це чудово знає, - заявив Резніков.

За його словами, у Росії чудово розуміють та бачать, що в Україні цілодобово розгортаються сили територіальної оборони.

Україна виступає за мир. Ми прагнемо вирішити всі наші проблеми політико-дипломатичних шляхом. Ми щоденно зміцнюємо нашу оборону, але не плануємо жодних агресивних дій, ні на Сході, ні щодо Криму, ні на інших напрямках, - нагадав Резніков.

Очільник міноборони додав, що від України не буде жодних провокацій, але на спроби провокувати держава готова дати жорстку відсіч.

Я звертаюсь до всіх українців: Росія напала на Україну 8 років тому, весь цей час існували загрози і ми їх тверезо оцінюємо. Вони існуватимуть і надалі. Проте сьогодні ми набагато сильніші і будемо ще сильніші, - заявив він.

РФ заявила про відвід військ з Криму та східного кордону України

У РФ заявили, що військові частини, які прибули у Крим та до кордону з Україною закінчили навчання та повертаються до баз постійної дислокації.

Президент США Джо Байден у своїй промові до американців заявив, що їхня розвідка поки не підтверджує інформації про відвід військ. У НАТО висловили аналогічну позицію.

У Британії до заяв поставилися скептично, заявивши, що треба на власні очі судити про відвід військ, якого поки не видно.

Також міністр оборони Великої Британії пояснив, що головне не гіпотетична дата вторгнення в Україну, а те, що Росія може досить тривалий час тримати війська в високій бойовій готовності. На його думку, це є головною ознакою того, що небезпека для України досі зберігається.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?