Мінсоцполітики визначило розмір субсидії на опалювальний сезон 2021-22
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінсоцполітики визначило розмір субсидії на опалювальний сезон 2021-22

Мінсоцполітики визначило розмір субсидії на опалювальний сезон 2021-22
Джерело:  online.ua

У Міністерстві соціальної політики повідомили про виділення додаткових 12 мільярдів гривень на субсидії в опалювальному сезоні 2021-2022. Їх середній розмір становитиме 2 тисячі гривень.

Джерело: пресслужба Мінсоцполітики

"Понад 3 млрд гривень з цих коштів (12 млрд – ред.) піде на авансування субсидій для виплати у січні наступного року", - поінформував заступник міністра Віталій Музиченко.

У деяких випадках державна грошова допомога може сягнути 3-5 тисяч гривень, при визначенні її розміру беруть до уваги склад домашнього господарства, тарифи та кількість споживаних житлово-комунальних послуг. У відомстві додали, що цьогоріч субсидії наразі призначили 2,5 млн громадян, але кількість тих, хто претендує на державну допомогу, зростає.

"Заяви від людей продовжують надходити, і з початком опалювального періоду їх кількість зросла. У минулому опалювальному сезоні субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримувало близько трьох мільйонів домогосподарств. Очікуємо, що в цьому сезоні буде така ж цифра", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що громадяни, які заборгували перед місцевим бюджетом через несплату послуг ЖКГ, зможуть також розраховувати на субсидії, але перед тим їх потрібно укласти відповідну угоду – про реструктуризацію.

Хто не зможе отримати субсидію

Крім того, у Мінсоцполітики нагадують, що за кожним залишається право на оскарження суми заборгованості. У випадку виграшу такої справи, відновлюється право на отримання держнопомоги у вигляді субсидії. Тут варто додати, що згадану допомогу не матимуть права отримати громадяни, за якими є борги по аліментах.

Нагадаємо, з листопада оформити пенсії та субсидії можна на порталі Міністерстві цифрової трансформації та в додатку "Дія".

"Найцікавіше, для людей - субсидія. Всі давно чекали, коли з'явиться можливість оформити субсидію через "Дію", це дуже чутлива і важлива тема - 1,4 млн осіб щорічно подають документи на субсидію. І зараз нарешті Міністерство соціальної політики готове повністю до впровадження електронних послуг. Тому в листопаді презентуємо субсидію та інші соціальні послуги", - сказав керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік.

Читайте також:

  • Соцстрах озвучив кількість медиків на самоізоляції та суми виплат.

  • Штрихкод на лоб: в Одесі пройшов мітинг антивакцинаторів.

  • В Одесі в реанімаціях продають місця ковідним пацієнтам за сотні доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?