Мінцифри назвало терміни отримання сертифікатів про бустерну дозу в "Дії"
Категорія
Україна
Дата публікації

Мінцифри назвало терміни отримання сертифікатів про бустерну дозу в "Дії"

Мінцифри назвало терміни отримання сертифікатів про бустерну дозу в "Дії"
Джерело:  online.ua

У Міністерстві цифрової трансформації розповіли, що в "Дії" до кінця тижня можна буде згенерувати сертифікат про вакцинацію бустерною дозою.

Джерело: РБК-Україна

Коли з’явиться сертивікат про вакцинацію бустером

У Мінцифри кажуть, що COVID-сертифікат з позначкою про отримання бустерної дози вакцини можна буде отримати у "Дії" після завершення всіх технічних робіт. Документ може бути доступний вже наприкінці цього тижня.

Бустерна доза вакцини буде відображена в наявному внутрішньому та міжнародному сертифікаті. Генерування сертифіката відбуватиметься за таким же алгоритмом, як і зараз, - повідомили в міністерстві.

Для отримання нового сертифікату, треба подати запит у додатку. Після цього COVID-сертифікат оновиться і там буде вказана інформаці про бустер.

Після цього вони оновляться і відображатиметься третя доза вакцини, а також змінений термін дії сертифікату на 270 днів, - додали у Міністерстві.

Зараз новий сертифікат поки недоступний.

Бустерна вакцинація в Україні

Нагадаємо, що отримати бустерну дозу вакцини в Україні можна з 6 січня. Отримати її можуть громадяни старше 18 років.

Щепитись можна у період від 6 до 9 місяців після другого щеплення. Препаратами, якими роблять бустер, Moderna або Pfizer.

Новий сертифікат буде діяти 270 діб з дати щеплення.

Також за за отримання бустерного щеплення держава виплатить 500 гривень. Гроші можна буде отримати на картку "єПідтримки".

Згідно з програмою "єПідтримка", всі вакциновані українці можуть отримати 1 тис. Гривень з 19 грудня 2021 року. Ці гроші можна витратити лише на певні види посулг та товари. Основними категоріями є: придбати абонемент у спортзал або фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концерт, виставку. Також можна купити книжки чи квитки для мандрівок всередині країни, на внутрішні залізничні та авіаперевезення.

З 24 січня вакциновані громадяни старші за 60 років можуть придбати ліки за отримані гроші.

Програма діятиме протягом 2022 року, гроші можна витратити протягом 4 місяців після їх отримання інакше вони повернуться до державної скарбниці. Розплачуватися можна онлайн і офлайн, але лише на вказані категорії українського бізнесу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?