Мінцифри презентувало оновлення "Дії" з документами англійською та пенсійними
Категорія
Технології
Дата публікації

Мінцифри презентувало оновлення "Дії" з документами англійською та пенсійними

Мінцифри презентувало оновлення "Дії" з документами англійською та пенсійними
Джерело:  online.ua

У "Дії" відсьогодні будуть доступні нові функції: електронні пенсійні посвідчення; посвідка на постійне та тимчасове проживання – новий сервіс для іноземців; шеринг авто та англомовні документи.

Джерело: Михайло Федоров

Федоров презентував нові функції в Дії

В Дію додали функції шерингу авто, електронне пенсійне, посвідку на проживання, документи англійською.

Також у додаток повернули сплату штрафів від патрульної поліції. Згодом обіцяють відновити сплату штрафів за фото та відеофіксацією.

Впевнений, наше велике оновлення спростить життя мільйонам українців. Оновлюйте застосунок, тестуйте нові послуги, пишіть про них у соцмережах, тегайте Дію. Буду вдячний за фідбек, - написав Федоров.

Нові сервіси реалізовані Мінцифрою спільно з Мінсоцполітики, ПФУ, ДМС, МВС, Головним сервісним центром МВС, ДП «Інфотех» за підтримки «Проєкту підтримки Дія», який впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні за підтримки Швеції.

Які функції стали доступні в Дії

У застосунку стали доступними англомовні версії закордонного паспорта, водійського посвідчення та техпаспорта на авто. Права та техпаспорт мають міжнародне кодування, яке використовується в ЄС, США та Канаді. Щоб у застосунку документи відображалися англійською, необхідно перемкнути мову.

Пенсійне посвідчення. Доступні двох видів – за віком та спеціальні. Щоб побачити їх у Дії, вони мають бути видані після 2014 року. Пенсійне за віком підтягнеться в Дії автоматично, а спеціальне необхідно завантажити самостійно.

Посвідка на тимчасове або постійне проживання доступна для громадян інших країн в Україні. Також особи з посвідками на проживання матимуть можливість створювати Дія.Підпис та користуватися сервісами Дії.

У Дію повернули послугу шерингу авто, яка була тимчасово призупинена через війну. Тепер можна поділитися власним чи отримати техпаспорт іншої людини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?