Хакери атакували українські радіостанції та розповсюдили фейк про хворобу Зеленського
Категорія
Технології
Дата публікації

Хакери атакували українські радіостанції та розповсюдили фейк про хворобу Зеленського

Хакери атакували українські радіостанції та розповсюдили фейк про хворобу Зеленського
Джерело:  online.ua

Хакери здійснили кібератаку на сервери та мережі українських радіостанцій та поширили фейк про нібито важкий стан здоров’я президента Володимира Зеленського.

Джерело: Держспецзв’язку

Хакери атакували українські радіостанції

Сьогодні було здійснено кібератаку на сервери та мережі радіостанцій TAVR Media. В управлінні радіогрупи – дев'ять провідних радіостанцій: Хіт FM, Radio ROKS, KISS FM, Radio RELAX, Мелодія FM, Наше Радіо, Radio JAZZ, Classic Radio і – віднедавна – Радіо Байрактар, - повідомили у Держспецзв’язку.

Кіберзловмисники розповсюдили інформацію про те, що Президент України Володимир Зеленський нібито перебуває в реанімації, а його обов’язки виконує голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

У компанії TAVR Media повідомляють, що озвучена в ефірах радіостанцій інформація не відповідає дійсності. Наразі відповідні служби працюють над вирішенням проблеми.

Президент України Володимир Зеленський записав відео, де розвінчав цей фейк.

Сьогодні Росія запустила чергові фейки, що держава не керується Президентом Зеленським, бо він знаходиться в лікарні, точніше в реанімації через свій важкий стан. Важкий стан здоров'я. Так ось, знаходжуся я в кабінеті. Так міцно, як зараз, я себе ще ніколи не відчував. І погана новина для вас всіх, хто запускає такі фейки. Я не один, нас таких 40 мільйонів. І при всій повазі до похилого віку, але 44 це не 70, - сказав Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?