Армія РФ розмістила на території Запорізької АЕС вибухівку та військову техніку
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ розмістила на території Запорізької АЕС вибухівку та військову техніку

Армія РФ розмістила на території Запорізької АЕС вибухівку та військову техніку
Джерело:  online.ua

Представники компанії "Енергоатом" повідомили, що кремлівська окупаційна армія розмістила у машинній залі 1-го енергоблока Запорізької АЕС щонайменше 14 одиниць важкої техніки із боєкомплектом, а також зброю і вибухівку.

Джерело: Telegram-канал  "Енергоатому"

Окупанти тримають важку військову техніку та вибухівку на території ЗАЕС

Представники "Енергоатому" зазначають, що арсенал зброї та вибухівку розмістили поряд із обладнанням, що забезпечує роботу турбогенератора.

Зокрема, у безпосередній близькості до головного маслобаку, де міститься легкозаймисте масло, яке охолоджує парову турбіну. Поруч також вибухонебезпечний водень, який використовується для охолодження генератора.

Військова техніка загарбників унеможливила доступ спеціалізованих пожежних та інших машин до машзали енергоблока №1. Відтак ризик пожежі багатократно зростає, а її гасіння стає вкрай проблематичним. Якщо ж пожежа станеться, наприклад через випадкову детонацію боєкомплекту, то її масштаби можуть дорівнювати тій, яка відбулася під час аварії на ЧАЕС, - зазначають представники компанії.


Фото - wikipedia.org

В "Енергоатомі" наголосили, що окупанти продовжують порушувати всі норми безпеки, розміщуючи зброю у машинній залі енергоблока найбільшої в Європі атомної електростанції.

Між тим, за даними Головного управління розвідки Міноборони України, від початку повномасштабної війни проти України РФ вже використала до 60% усіх свої запасів ракет.

Радянські запаси у країни-окупанта є великими, у зв'язку з чим підрахувати кількість снарядів достатньо складно.

Стосовно високоточного озброєння, як заявляє Росія, це системи "Іскандер", "Калібр", крилаті ракети повітряного базування - Х101, Х555, то за нашими підрахунками, на сьогодні використано від 55 до 60% тих запасів, які були до війни, - зазначив представник ГУР Вадим Скібіцький.

За його словами, кремлівська окупаційна армія більш за інші витратила запаси ракет "Іскандер", через що давно перестала їх застосовувати.

Також через міжнародні санкції Росія зіткнулася з проблемами під час виробництва нових ракет. Однак, як відзначив Скібіцький, вона має достатньо старих радянських запасів.

Це і крилаті ракети, ті ж самі Х22, які, в тому числі застосовувалися вже двічі з території Білорусі, інші крилаті ракети, повний набір реактивних снарядів - "Смерч", "Ураган", БМ-21 "Град", різного роду авіаційні бомби. Все, що залишилося від Радянського союзу, а запаси вони дуже великі й підрахувати, скільки там залишилося дуже складно, - зазначає представник ГУР.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?