Білий дім пригрозив Кремлю жорсткою реакцією на анексію нових територій України
Категорія
Політика
Дата публікації

Білий дім пригрозив Кремлю жорсткою реакцією на анексію нових територій України

Білий дім пригрозив Кремлю жорсткою реакцією на анексію нових територій України
Джерело:  online.ua

Команда очільника Білого дому Джо Байдена має дані про підготовку Кремлем анексії додаткових територій України – зокрема Донецької та Луганської й частини Херсонської та Запорізької областей. Офіційний Вашингтон попереджає, що відреагує на цей крок Москви.

Джерело: "Європейська правда"

США пригрозили РФ жорсткою реакцією на анексію нових територій України

За словами Кірбі, Штати мають значний масив доказів з розвідувальних і відкритих джерел про те, що країна-агресорка планує спробу анексувати додаткові українські території.

Росія починає оголошувати, можна сказати, свої "правила й умови" анексії, як це було у 2014 році. Росія вже поставила нелегітимних контрольованих осіб на територіях України, які вона контролює. І ми знаємо її подальші кроки: спершу ці "керівники" організують постановочний референдум про приєднання до Росії, потім Росія використає ці референдуми у своєму намаганні анексувати нові території України", – заявив координатор Ради з нацбезпеки США і стратегічних комунікацій Джон Кірбі.

Американський чиновник також звернув увагу на те, що команда Путіна не оголошувала часу проведення цих референдумів, однак їхні гауляйтери заявляли, що вони відбудуться в цьому році, ймовірно разом із регіональними виборами в Росії 11 вересня.

Джон Кірбі (фото — id.usembassy.gov)

Якщо Росія все ж утілить у життя свої плани щодо анексії, наша відповідь буде швидкою і жорсткою – і спільною з нашими союзниками й партнерами. На Росію накладуть додаткові санкції, вона стане ще більшим ізгоєм, ніж зараз. Ми ніколи не визнаємо жодні "анексовані Росією території, – публічно попередив Джон Кірбі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?