Іран підтримав війну Росії проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Іран підтримав війну Росії проти України

Іран підтримав війну Росії проти України
Джерело:  online.ua

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї під час переговорів з очільником Кремля Володимиром Путіним заявив, що, на його переконання, армія РФ в Україні протистоїть Північноатлантичному альянсу, і що якби Москва не вторглася в Україну, НАТО нібито сам почав би війну проти РФ.

Джерело: державне інформагентство Ірану  IRNA

Влада Ірану підтримала війну Росії проти України

Хаменеї почав стверджувати, що останні події на міжнародній арені, мовляв, підтвердили, що Іран і Росія "потрібні один одному". На його переконання, наявні численні угоди між країнами в галузі газу та нафти потрібно втілювати в життя.

Ба більше, іранський політик назвав безумовною співпрацю двох країн у контексті санкцій США і не забув дати свою оцінку війні РФ проти України.

Війна за фактом жорстка річ і Ісламська республіка Іран не рада загибелі невинних людей. Однак у вашому випадку, якби ви не проявили ініціативу, інша сторона зі своєю ініціативою почала б війну, – цинічно заявив Алі Хаменеї.

Окрім того, іранський лідер почав стверджувати, що Захід виступає проти сильної Росії, та назвав НАТО "небезпечною організацією".

Володимир Путін й Алі Хаменеї (фото — kremlin.ru)

Якщо дорога НАТО буде відкрита, ця організація не побачить жодних перешкод перед собою, і якби ви не протистояли їй в Україні, то вона сама почала б війну під приводом Криму, – збрехав аятола.

Також Хаменеї згадав про Сирію, додавши, що позиція російського диктатора "чудова", а США мають бути "вигнані" з країни.

І ви, і наш президент – серйозні люди, тому рівень співробітництва у цей період має досягти найвищого ступеня, – сказав Хаменеї, звертаючись до очільника Кремля.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?