У Кремлі готують умови для приєднання окупованих територій України
Категорія
Україна
Дата публікації

У Кремлі готують умови для приєднання окупованих територій України

У Кремлі готують умови для приєднання окупованих територій України
Джерело:  online.ua

Заступник голови Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький зазначив, що заяви керівника кремлівської дипломатії Сергія Лаврова про нібито-то розширення географії територіальної експансії Кремля свідчить про наміри приєднати окуповані території до складу РФ.

Джерело: Брифінг заступника керівника ГУР

Кремль готується анексувати окуповані території України 

Скібіцький зазначив, що на початку розв'язаної Кремлем масштабної війни проти України акцент кремлівських пропагандистів був зосереджений на бойових діях на Донбасі та допомозі терористам ЛДНР.

Будь-яких згадок про наступ на Київ, окупацію частини півдня України в інформаційному просторі Росії не було, - зазначив Скібіцький.

Однак наразі Кремль створює умови для приєднання окупованих територій України. Це може статися через проведення псевдореферендуму або прямої анексії захоплених територій Запорізької та Херсонської областей.

Яким буде цей процес, побачимо. Зараз в Москві йдуть активні дискусії, як зробити більш "прозорим" для світової спільноти цей процес. Одним з елементів є роздача російських паспортів. Вони готують міжнародне товариство до псевдореферендуму. Це основний сценарій, - зазначає заступник керівника ГУР.


Фото - facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Між тим, за словами колишнього керівника Служби зовнішньої розвідки, генерала Миколи Маломужа, наразі кремлівська окупаційна армія безуспішно зосереджена на захоплені Донбасу.

Маломуж нагадав, що на початку кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін навіть ставив військовим РФ терміни, згідно із якими вони повинні були захопити Донбас.

Зокрема, спочатку було до 9 травня, а потім різні дати у червні та липні.

Ресурс вичерпується, Російська Федерація втрачає темпи. І, за великим рахунком, Путін перебуває у цейтноті. Він хотів припинити війну ще в березні, з гарантіями невступу в НАТО та зняттям санкцій. Але ця модель не спрацювала. Тому він пішов на другий етап, - зазначив Маломуж.

Він зазначив, що Путін стримав власний запал і ярість через провал ключового військового плану війни проти України та переніс акцент на Луганську та Донецьку області.

Путін сьогодні хоче знайти ту модель, яка б сьогодні забезпечила йому й успіх, й імідж в РФ. І щоб він отримав певні дивіденди в Україні, захопивши Донецьку і Луганську область і забезпечивши південний коридор.

Зараз президент країни-агресора загрожує й Україні, і Заходу, що може бути більш глобальна війна, яка призведе до конфронтації із Заходом. За словами генерала, Путін чинитиме тиск на Німеччину, Італію, Францію, Туреччину, щоб Україна погодилася на переговорний процес.

Маломуж нагадав, що Україна у жодному разі не погодитися на переговори, згідно з якими наша країна повинна буде "віддати" свої території.

Генерал зазначає, що зараз президент РФ буде кидати на війну все, що тільки може, й нагнітати ситуацію. Тепер він налаштовує населення Росії на те, що їм загрожує Захід.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?