Мінцифри України та Японії підписали меморандум про співпрацю
Категорія
Технології
Дата публікації

Мінцифри України та Японії підписали меморандум про співпрацю

Мінцифри України та Японії підписали меморандум про співпрацю
Джерело:  online.ua

У Мінцифрах повідомили про початок цифрової співпраці з Японією. Мінцифра, Держспецзв’язку та Міністерство цифровізації Японії підписали меморандум.

Джерело: Мінцифри

Мінцифри України та Японії співпрацюватимуть

У Міністерстві цифрової трансформації України повідомили про підписання меморандуму між Мінцифрами, Держспецзв’язку та Міністерством цифровізації Японії.

У межах меморандуму сторони домовилися:

  • Посилити співпрацю у сфері кіберзахисту

  • Обмінюватися найкращими IT-практиками та цифровими рішеннями

  • Ділитися досвідом запуску онлайн-послуг та е-урядування

У Мінцифрах також зазначили, що Японія – країна цифрових інновацій. Крім того, країна трансформує держсектор, зокрема модернізує держреєстри, а також запустили My Number Card — пластиковий документ із чипом для швидкої верифікації особи та сплачти податків онлайн.

Також у відомстві додали, що Україна готова ділитися з японськими колегами досвідом впровадження цифрових змін та роботи з реінжиніринг процесів.

В свою чергу, Японія допоможе Україні розвивати інновації та посилювати кіберзахист.

Дякуємо японському уряду та Міністру цифровізації Таро Коно за міцне партнерство та підтримку. Разом розвиваємо інновації майбутнього, – написали в Мінцифрах.

Японія планує використовувати ШІ в роботі уряду

Прем’єр-міністр Японії зустрівся з генеральним директором OpenAI. Повідомляється, що країна розгляне можливість впровадження технології штучного інтелекту в роботу уряду після оцінки усіх переваг та ризиків.

Прем’єр-міністр Фуміо Кісіда зустрівся з генеральним директором OpenAI Семом Альтманом. Вони обмінялися думками щодо технологічного прогресу та переваг штучного інтелекту, а також його ризиків, серед яких порушення конфіденційності та авторських прав.

Візит Альтмана до Японії став першою міжнародною поїздкою з моменту запуску ChatGPT.
Після зустрічі гендиректор OpenAI Альтман заявив, що розглядає можливість відкриття офісу та розширення послуг у Японії.

Проте зауважив, що найближчим часом буде важко запровадити ChatGPT у державних установах через такі проблеми, як “машинно згенерована неправда”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?