США відправили до України хакерів для боротьби з кібератаками РФ — Reuters
Категорія
Технології
Дата публікації

США відправили до України хакерів для боротьби з кібератаками РФ — Reuters

США відправили до України хакерів для боротьби з кібератаками РФ — Reuters
Джерело:  online.ua

В Україну приїдуть ще більше хакерів з США, які допоможуть протидіяти російським кібератакам. Загалом в Україну направляється 43 фахівці.

Джерело: Reuters

США направила в Україну хакерів для протидії кібератакам РФ

Повідомляється, що США відправляють все більше своїх кіберсил за кордон. Це робиться з метою допомогти іноземним урядам боротися з хакерами.

Гартман додав, що Національна кібернетична місія США направила 43 фахівці в Україну, яка бореться з російськими кібернападами під час війни.

Це групи захисту, які ми надсилаємо, і (вони) полюють на спільних супротивників, знаходять інструменти та можливості, — сказав Хартман.

Генерал-майор армії США Вільям Гартман заявив, що за останні три роки Національна кібернетична місія США провела 47 “оборонних операцій” у 20 країнах.

Команда також поділилась одним із інцидентів, коли іранська хакерська група зламала систему голосування в одному з американських міст. Система використовувалася для звітування про результати виборів 2020 року.

Проте завдяки прийнятим мірам жодного впливу на виборчу інфраструктуру не було.

Хакери РФ намагаються атакувати українські ЗМІ

 Російські хакери більше не можуть атакувати українську критичну інфраструктуру, тому намагаються поширювати дезінформацію через ЗМІ. Як це відбувається online.ua розповів Сергій Денисенко — експерт із кібербезпеки Лабораторії комп’ютерної криміналістики.

Сергій Денисенко зазначає, що тут слід розуміти, що таке питання, як процес кібервійни є динамічним.

Він постійно змінюються, тому що кожен день змінюються певні технології, певне програмне забезпечення, і тому виробляються інші механізми стосовно отримання несанкціонованого доступу до того, чи іншого ресурсу.

Експерт розповів, що коли почалося вторгнення, росіяни здійснили низку атак саме на ті об’єкти, які носять дуже важливу роль для організації наших військових.

Проте Україна витримала та змогла захиститися, тим самим запобігши масштабному відключенню електроенергії, водопостачання, і таке інше.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?