Мирні переговори щодо України можуть пройти на саміті G20 – Bloomberg
Категорія
Політика
Дата публікації

Мирні переговори щодо України можуть пройти на саміті G20 – Bloomberg

Мирні переговори щодо України можуть пройти на саміті G20 – Bloomberg
Джерело:  online.ua

Черговий раунд мирних переговорів щодо України може пройти на саміті Великої двадцятки в Індії 9-10 вересня. Скоріше за все, без Росії.

Джерело: Bloomberg

Мирні переговори щодо України можуть пройти на саміті G20

Новий раунд переговорів щодо розробки мирного плану для завершення війни в Україні може відбутися у межах саміту Великої двадцятки. Зустріч лідерів G20 пройде в Індії 9-10 вересня.

При цьому жодна із країн Глобального Півдня не бажає участі РФ у наступних переговорах.

Про це Bloomberg повідомив французький дипломат на умовах анонімності.

Всі представники країн, які брали участь у зустрічі в Саудівській Аравії, не хочуть, щоб будь-хто з представників країни-агресора Росії був присутній на переговорах, які, ймовірно, відбудуться в рамках саміту Великої двадцятки.

Лише одна країна виступила за те, щоб переговори проходили за участю представників Кремля – про це повідомив голова делегації Бразилії Селсу Аморім. За його словами, мирний процес має включати участь країни-агресора "у тій чи іншій формі".

Підсумки саміту у Джидді: Формула миру

Найбільш вагомий підсумок зустрічі у Джидді (Саудівська Аравія) – план формування робочих груп за різними пунктами Формули миру з 10 пунктів президента України Володимира Зеленського.

Учасників зустрічі перш за все зацікавило продовольче забезпечення та ядерна безпека.

За результатами першого дня саміту у Саудівській Аравії, присвяченого реалізації української Формули миру, учасники визначили основу майбутньої мирної угоди для нашої країни. Делегації з майже 40 країн прийшли до рішення, що повага до територіальної цілісності та суверенітету України – основа будь-якої мирної угоди.

Україна також заручилася підтримкою багатьох країн, що залишилися осторонь війни. Це початок ширшої дипломатичної кампанії, щоб ізолювати та послабити Росію.

У США вважають, що переговори в Саудівській Аравії можуть стати початком мирного процесу для завершення війни. Однак для встановлення миру, на жаль, потрібна готовність країни-агресора бути частиною мирної дипломатії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?