Про що домовилися на саміті у Саудівській Аравії — дані ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

Про що домовилися на саміті у Саудівській Аравії — дані ЗМІ

Про що домовилися на саміті у Саудівській Аравії — дані ЗМІ
Джерело:  online.ua

За інформацією ЗМІ, під час зустрічі представників 42 країн у Джидді, Саудівська Аравія, було досягнуто домовленості про дотримання територіальної цілісності України.

Джерело: Corriere della Sera

Результати зустрічі в Джидді

Посилаючись на джерела в ЄС італійське видання пише, що у Джидді домовились «про те, що повага до територіальної цілісності та суверенітету України має бути основою будь-якої мирної угоди, а також пріоритетом Статуту ООН».

За даними тих же джерел, було вирішено сформувати робочі групи з ключових питань десяти пунктів формули миру, запропонованих Києвом.

Терміни зустрічі глав держав ще не визначені, але до кінця року вона вважається реальною, - пояснюють вони.

Що відомо про зустріч у Джидді

5-6 серпня у рамках зусиль Саудівської Аравії виступити посередником між Москвою та Києвом у Джидді відбувається зустріч за участі 42 країн. Росія у зустрічі участі не бере.

Уряд Саудівської Аравії висловив сподівання, що зустріч сприятиме посиленню діалогу та співпраці через обмін думками, координацію та обговорення на міжнародному рівні ефективних дипломатичних і політичних рішень.

Глава Офісу президента України та головний уповноважений на переговорах у Джидді Андрій Єрмак заявив в п'ятницю в телеінтерв'ю, опублікованому в його акаунті в Telegram: «Очікую, що розмова буде складною, але за нами правда, за нами – добро».

Україна прагне створити більшу коаліцію дипломатичної підтримки, звертаючись до країн глобального півдня, таких як Індія, Бразилія та Південна Африка, багато з яких залишаються публічно нейтральними.

Президент України Володимир Зеленський висловив надію, що ця ініціатива призведе до «мирного саміту» світових лідерів цієї осені, де схвалять принципи, засновані на його формулі миру з 10 пунктів.

Читайте також:

  • У Саудівській Аравії проходить саміт щодо миру в Україні

  • Україна спробує послабити Росію на зустрічі в Саудівській Аравії — NYT

  • Китай погодився взяти участь у мирному саміті в Саудівській Аравії

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?