Міша буде вільний: адвокат Саакашвілі заявив про можливе помилування
Категорія
Політика
Дата публікації

Міша буде вільний: адвокат Саакашвілі заявив про можливе помилування

Міша буде вільний: адвокат Саакашвілі заявив про можливе помилування
Джерело:  online.ua

Адвокат експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі Бека Басилая сподівається на помилування політика попри численні відкриті кримінальні справи. Він заявив, що порушені проти Саакашвілі чотири справи політизовані і неправові.

Джерело: “Суспільне”.

"Ці справи неправові, вони всі політизовані, всі чотири кримінальні справи.

Коли Міша був президентом, він пригощав своїх гостей і платив державними коштами. Це нормально. Мова не про великі гроші, це ресторан і таке інше. І тепер йому це висунули як обвинувачення.

Коли він був у Чехії, то приніс на кладовище Вацлава Гавела квіти. Він купив їх не за свої гроші, а за бюджетні. Це йому теж коштувало обвинувачення і кримінальної справи. Це комічно", - зазначив адвокат.

За його словами, ще одна справа стосується помилування звинувачених, коли Саакашвілі перебував на посаді президента Грузії, і остання – про незаконний перетин грузинського кордону.

Протести можуть змусити президентку змінити рішення

Басилая зазначив, що ймовірність помилування Саакашвілі прямо залежатиме від політичної ситуації в Грузії після місцевих виборів.

Він наголосив, що на виборах 2 жовтня грузинська опозиція отримала дуже гарний результат.

"Якщо буде опозиційний рух рости, то я впевнений, що наша президентка змінить своє рішення про помилування Міхеїла. Наразі вона каже, що не помилує його, але цю заяву вона зробила перед виборами, щоб дати мотивацію прихильникам (її політичної сили – ред.), буцімто ось, Міша затриманий і президент не відпустить його", – зауважив Басилая.

Однак він вважає, що у найближчі місяці, коли в країні відбудеться протест, у неї не буде іншого вибору, як ухвалити рішення про помилування.

Захисник політика нагадав, що схожий прецедент вже був пів року тому в Грузії, коли затримали одного з опозиційних лідерів і через два місяці відпустили.

"Був тиск людей, активістів, опозиції. Велику увагу цій справі приділив Захід. Якщо буде увага від Заходу до Саакашвілі, я впевнений, що Міша буде вільним", – наголосив Басилая.

Нагадаємо, 1 жовтня Міхеїл Саакашвілі прибув з України до Грузії. Він заявив, що повертається в Тбілісі 2 жовтня, щоб “захищати волевиявлення громадян" під час виборів і "разом взяти участь у порятунку" країни.

Ввечері 1 жовтня політика затримали. Після затримання Саакашвілі назвав себе "політичним в'язнем" і оголосив голодування. Правоохоронні органи Грузії відкрили нову справу проти Саакашвілі – за незаконний перетин кордону.

Читайте також:

  • Планувалися вбивства — у Грузії назвали причину арешту Саакашвілі.

  • Саакашвілі прибув у Грузію у вентиляційній кабіні трейлера.

  • Зеленський обіцяє домагатися повернення Саакашвілі в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?