Саакашвілі прибув у Грузію у вентиляційній кабіні трейлера
Категорія
Політика
Дата публікації

Саакашвілі прибув у Грузію у вентиляційній кабіні трейлера

Саакашвілі прибув у Грузію у вентиляційній кабіні трейлера
Джерело:  online.ua

Відомий політик Міхеїл Саакашвілі перетнув грузинський кордон, сховавшись у вентиляційній кабіні трейлера зі свіжою зеленню. Про це повідомляє грузинське видання з посиланням на власні джерела.

Джерело: CNews.

Повідомляється також ім'я власника квартири, де було арештовано Саакашвілі. За інформацією журналістів CNews, його звати Елгуджа Цомая. Він і був водієм трейлера, на якому експрезидент повернувся на батьківщину.

Як стало відомо, трейлер перетнув кордон Грузії в Поті. Ймовірно, вантажівка прибула в порт поромом з України. Весь цей шлях політик провів у вентиляційній кабіні машини.

Із Поті Цомая на особистому легковому автомобілі доставив Саакашвілі до Батумі. Відео про прибуття до Грузії Саакашвілі зняв ввечері 30 вересня та виклав в Інтернет вже в Тбілісі.

Зазначається, що про деталі повернення Саакашвілі не знали навіть його найближчі соратники.

Власнику квартири загрожує в'язниця

Тим часом прокуратура Грузії 3 жовтня висунула звинувачення господарю квартири в Тбілісі, де переховувався Міхеїл Саакашвілі. Відповідна заява з'явилася на сайті прокуратури.

Звинувачення пред'явлено громадянину Грузії Е. Ц. за статтею "приховування злочинів".

У прокуратурі повідомляють, що чоловік був затриманий 1 жовтня, йому загрожує термін тюремного ув'язнення від 1 до 4 років.

У прокуратурі також заявили, що у зв'язку з фактом незаконного порушення кордону Саакашвілі в МВС розслідування ведеться за статтею 344 (незаконне перевезення мігрантів через державний кордон Грузії або (і) створення відповідних умов для незаконного перебування в Грузії) Кримінального кодексу Грузії.

Нагадаємо, Саакашвілі затримали у Тбілісі 1 жовтня, зараз він перебуває у в'язниці міста Руставі.

Політик повернувся в Грузію напередодні місцевих виборів. Як свідчать результати підрахунку голосів, їх виграла правляча партія “Грузинська мрія” - 46,56% голосів. Друге місце посіла опозиційна партія "Єдиний національний рух", неофіційним лідером якої є Саакашвілі - 30,7% голосів.

Читайте також:

  • Саакашвілі підтвердив свій роман із депутаткою із Слуги народу.

  • Зеленський обіцяє домагатися повернення Саакашвілі в Україну.

  • Саакашвілі розповів, як потрапив у Грузію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?