Планувалися вбивства — у Грузії назвали причину арешту Саакашвілі
Категорія
Політика
Дата публікації

Планувалися вбивства — у Грузії назвали причину арешту Саакашвілі

Планувалися вбивства — у Грузії назвали причину арешту Саакашвілі
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі офіційно пообіцяв, що затриманий 1 жовтня в Тбілісі колишній президент країни Міхеїл Саакашвілі не стане причиною погіршення грузино-українських відносин. Окрім того, політик пояснив, чому влада Грузії екстрено вирішила затримати ексглаву держави.

Джерело:  Іmedi

Грузія не буде псувати відносини з Україною через Саакашвілі

"У нас сьогодні дуже хороші, братські відносини з Україною. Саакашвілі, тим більше що знаходиться у в'язниці, не стане причиною погіршення наших міждержавних відносин", - підкреслив грузинский прем'єр.

Як стверджує політик, Саакашвілі уже згадав про своє українське громадянство і вимагає свого повернення в Україну.

"Дуже шкода, що ця людина протягом дев'яти років був нашим президентом. Якщо він бажає повернутися в Україну, то може це зробити через шість років після виконання тюремного покарання за вироком грузинського суду", - додав Гарібашвілі.

Окрім того, прем'єр Грузії розповів про начебто плани Міхеїла Саакашвілі після повернення в Грузію - мовляв, вн навіть мав намір вбити кількох політиків, щоб підставити чинну владу.

"Саакашвілі планував 3 жовтня зібрати в Тбілісі до 10 тисяч своїх прихильників для протесту нібито сфальсифікованих владою місцевих виборів і в цей час несподівано з'явитися в натовпі. Після того як поліції довелося б його затримувати, за однією з версій передбачалася ліквідація декількох опозиційних лідерів, щоб покласти відповідальність за це на чинну владу з усіма витікаючими з цього наслідками для Грузії ", - стверджує Гарібашвілі.

За його словами, арештом Саакашвілі вдалося врятувати країну від дуже великої провокації.

"Цей хвора людина повірив, і ми теж переконали його в тому, що ситуація в Грузії безконтрольна і він зміг би здійснити задумане", - наголосив Гарібашвілі.

Політик також звернув увагу на те, що уже незабаром грузинські правоохоронні органи розкажуть усі подробиці того, як Саакашвілі потрапив у Грузію.

Читайте також:

  • Саакашвілі підтвердив свій роман із депутаткою із Слуги народу.

  • Зеленський обіцяє домагатися повернення Саакашвілі в Україну.

  • Саакашвілі розповів, як потрапив у Грузію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?