Місто на Донбасі, яке повністю українізує вивіски, отримає 30 млн гривень - Жебрівський
Категорія
Події
Дата публікації

Місто на Донбасі, яке повністю українізує вивіски, отримає 30 млн гривень - Жебрівський

Місто на Донбасі, яке повністю українізує вивіски, отримає 30 млн гривень - Жебрівський
Джерело:  online.ua

Місто у Донецькій області, у якому першими перекладуть усі вивіски та вказівники на українську мову, отримає додаткові 30 мільйонів на покращення міської інфраструктури.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook голови військо-цивільної адміністрації Донецької області Павла Жебрівського.

Читайте також: Українська інформаційна політика на Донбасі безпорадна - Рудницька

"30 мільйонів гривень отримає на розвиток інфраструктури місто, яке першим повністю переведе усі інформаційні та рекламні вивіски на українську мову. У тому числі й таблички із назвами вулиць. Працюємо не заборонами, а стимулюванням. Але тут важливий стратегічний результат", - повідомив Жебрівський.

За інформацією "Радіо Свобода", у конкурсі, який оголосив Жебрівський вже мають намір взяти участь декілька міст Донбасу.

Так, у перегони активно увійшли у Покровську. Там готові компенсувати витрати власникам магазинів, торгівельних закладів, кафе та інших закладів на переклад та зміну вивісок. На думку голови міста Руслана Требушкіна, Покровську дуже потрібні ті кошти - щоб завершити реконструкцію центральної вулиці.

"Витративши декілька мільйона гривень з місцевого бюджету, можна отримати в 10 разів більше", - говорить мер.

При цьому у коментарі для видання Жебрівський додав, він хоче, щоб люди, в'їжджаючи у Донецьку область, відчували себе в українському просторі.

Як повідомляв ONLINE.UA, на початку квітня стало відомо, що майже завершено роботи з переіменування проспектів Костянтинівки, Краматорська та Слов’янська на честь уродженця Донбасу, засновника Української Гельсінської спілки та мовознавця Олекси Тихого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?