Місцеві вибори в Україні: у Зеленського назвали точну дату
Категорія
Політика
Дата публікації

Місцеві вибори в Україні: у Зеленського назвали точну дату

Місцеві вибори в Україні: у Зеленського назвали точну дату
Джерело:  online.ua

Українська влада не планує змінювати період проведення загальних місцевих виборів — голосування проведуть 25 жовтня цього року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг голови партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка.

За його словами, головні позиції Виборчого кодексу будуть чинними під час виборів.

"Місцеві вибори відбудуться згідно з законом, з Конституцією, 25 жовтня 2020 року. Будь-які інсинуації про їх перенесення, відміну, неможливість проведення через нестачу грошей, дострокові — абсолютна брехня. Країна може починати до них готуватися. В принципі країна вже починає до них готуватися", - зауважив Корнієнко.

Голова "Слуги народу" пояснив, виборчі правила не можна міняти у ситуації, коли до голосування залишилися кілька місяців. Він назвав це несправедливим.

Нагадаємо, по всій Україні чинні карантинні обмеження. Вони триватимуть у жорсткому форматі до 11 травня, пізніше почнеться процес виводу країни з цього режиму.

Згідно з епідемічними правилами, забороняються усі масові заходи. Подібні заходи ввели у більшості країн світу, зокрема й Сполучених Штатах, де планують восени провести вибори президента. Окремі місцеві політики підозрюють, що коронавірус може вплинути на це голосування.

Як повідомляв ONLINE.UA, ще до епідемії, у середині лютого, президент Володимир Зеленський оголосив на Мюнхенській конференції, що місцеві вибори восени 2020 року повинні відбутися, зокрема, в ОРДЛО та на території Криму. За його словами, саме такою є мета офіційного Києва, але це неможливо без відповідних політичних умов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?