Між Міноборони РФ і ПВК "Вагнер" розгорілася справжня ворожнеча — WP
Категорія
Світ
Дата публікації

Між Міноборони РФ і ПВК "Вагнер" розгорілася справжня ворожнеча — WP

Між Міноборони РФ і ПВК "Вагнер" розгорілася справжня ворожнеча — WP
Джерело:  online.ua

Російське військове та політичне керівництво намагалося придушити критику голови ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина на свою адресу. 

Джерело: The Washington Post

Між Міноборони РФ і ПВК "Вагнер" розгорілася справжня ворожнеча

Згідно з документами, чиновники Міноборони розглядали можливість започаткування публічної кампанії з дискредитації Пригожина через довірених осіб.

Офіційні особи спочатку зазначили, що якщо МО збирається протидіяти публічним заявам Пригожина, то вони мають знайти союзників з рівним статусом для боротьби з Пригожіним, а не робити це самі, — йдеться в одному із документів.

Проте, як пишуть журналісти, Міністерство оборони РФ не було впевнене, що воно зможе успішно вести інформаційну кампанію проти Пригожина, якщо уряд РФ не заборонить йому робити гучні публічні висловлювання.

У документі йдеться, що висновки про це зроблено виходячи зі звіту радіотехнічної розвідки. Проте Міноборони РФ заперечує будь-які чвари з Пригожиним.

Як розповів старший науковий співробітник Інституту досліджень зовнішньої політики у Філадельфії Роб Лі, Пригожин не завжди представляв проблему для Кремля, загрожуючи єдиноначальності у війні проти України.

Путін любить використовувати конкуруючі угруповання як спосіб збереження влади, але це дуже шкідливо у військовій операції, — сказав аналітик.

Чи був у ЧВК "Вагнер" брак боєприпасів

У секретних документах, що втекли в мережу, йдеться, що російські військові не можуть точно сказати, чи був у "вагнерівців" брак боєприпасів завдяки навмисним діям Міноборони. Річ у тім, що боєприпаси розподілялися не безпосередньо з міністерства, а через оперативну групу у Бахмуті.

Однак потім, як повідомляється, у першій половині лютого 2023 року запити ПВК "Вагнер" були виконані, хоч і не повністю. У міру того, як риторика Пригожина ставала все жорсткішою, чиновники Міністерства оборони запропонували подвоїти постачання боєприпасів "вагнерівцям". Вони навіть планували опублікувати публічні повідомлення про це.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?