Мобілізація кримських татар в Криму та успіхи на фронті — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Мобілізація кримських татар в Криму та успіхи на фронті — головне зі звернення Зеленського

Мобілізація кримських татар в Криму та успіхи на фронті — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський розповів про стан командирів з «Азовсталі», катастрофічну ситуацію в Криму через мобілізацію кримських татар, та роботу щодо нових обмінів полоненими.

Джерело: звернення Зеленського

Головне зі звернення Зеленського

Рустем Умєров за моїм дорученням відвідав сьогодні в Туреччині наших командирів з «Азовсталі». Перевірив умови, у яких вони живуть, – умови комфортні. Хлопці забезпечуються всім, чого потребують. Рустем це контролює. Вже невдовзі забезпечимо й зустріч хлопців із рідними й близькими.

Зеленському нададуть чіткий план щодо кожного й кожної зі звільнених – як буде відновлене їхнє нормальне життя. Цим процесом нормалізації керує Андрій Єрмак, голова Офісу. Також йому допомагають голова ГУР МО, омбудсмен, МВС, СБУ.

Хочу підкреслити: триває робота і щодо наступних обмінів. Хоч би як було складно, ми маємо звільнити всіх наших людей, усіх українців. Не забуваємо ні про кого. Жорсткі бойові дії відбуваються на багатьох ділянках фронту загальною довжиною понад 2000 кілометрів. Це – Донеччина, це наша Харківщина, Херсонщина, а також Миколаївська і Запорізька області. На кількох напрямках маємо позитивні результати.

Зеленський підкреслив, хоч би що відбувалося цього тижня в Росії, хоч би які кроки планувала держава-терорист – політичні чи військові – завдання України не можуть змінитися: ми воюємо за життя і свободу для всіх українців.

Цього тижня буде нова хвиля української дипломатичної активності.

Ми будемо робити й особливий наголос. Наголос на тому, що злочинна мобілізація використовується Росією не лише для того, щоб подовжити страждання людей в Україні і щоб іще більше дестабілізувати світ, а й для того, щоб фізично знищити чоловіків – представників корінних народів, які живуть на територіях, які контролюються поки що, тимчасово, Російською Федерацією.

Катастрофічна ситуація в окупованому Криму. Повністю підтверджується інформація щодо кримськотатарського народу: більшість мобілізаційних повісток розписана там саме на киримли. Це ще один елемент геноцидної політики Росії, ще одна причина для негайної й жорсткої реакції всього світу.

На території самої Росії відбувається те саме. Це удар по народах, наприклад, Дагестану та й всього Кавказу, по корінних народах Сибіру та інших територій.

Зеленський сказав, що в Дагестані люди почали боротися за своє життя.

Ще раз хочу наголосити: вихід є. Не підкорятися злочинній мобілізації. Тікати. Або здаватися в український полон за першої ж нагоди. Прошу всіх наших друзів в інформаційній сфері підтримувати поширення цього заклику. Що більше громадян Російської Федерації хоча б спробують захистити своє власне життя, то швидше закінчиться ця злочинна війна Росії проти народу України.

Також президент привітав українську єврейську громаду і всіх євреїв світу зі святом Рош га-Шана.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?