Мобілізованим росіянам видають іранські бронежилети та шоломи — ГУР
Категорія
Світ
Дата публікації

Мобілізованим росіянам видають іранські бронежилети та шоломи — ГУР

Мобілізованим росіянам видають іранські бронежилети та шоломи — ГУР
Джерело:  online.ua

Українська розвідка повідомляє, що РФ отримала від Ірану бронежилети та шоломи для забезпечення мобілізованих на війну проти України. Окрім цього, Іран готує нову групу радників для допомоги військам РФ у застосуванні БпЛА – «Arash-2» та іранських ракет класу «земля-земля».

Джерело: ГУР Міноборони

Іран постачає РФ бронежилети та шоломи

Через неспроможність забезпечити нову хвилю мобілізованих необхідною амуніцією власного виробництва, РФ починає використовувати спорядження іранського виробництва.

Так, за інформацією розвідки, найближчим часом заплановано передачу 3000 одиниць бронезахисту – 1500 бронежилетів, 1500 шоломів виробництва «Milad». Наразі іранська амуніція знаходиться на складі 1061 центру матеріально-технічного забезпечення 3 мотострілкової дивізії (Солоти/Валуйки Білгородської області).

Окрім цього, влада Ірану планує відправити нову групу радників для надання допомоги РФ у бойовому застосуванні нового типу БпЛА – «Arash-2» та іранських ракет класу «земля-земля». Їхні поставки планується розпочати вже найближчим часом.

Також з Ірану в Джанкой відбула група радників Корпусу вартових ісламської революції для надання допомоги у бойовому застосуванні та удосконаленні БпЛА типу «Shahed-136» та «Mohajer-6».

Нагадаємо, що раніше ЗМІ повідомляли про те, що Іран відправив своїх БПЛА інструкторів до окупованого Криму. Вони повинні допомогти росіянам впоратися з проблемами з безпілотниками, які вони придбали в Тегерана.

Також за повідомленнями українського підпілля, іранські інструктори знаходилися на окупованій Херсонщині. Пізніше український посадовець у коментарі ізраїльському ЗМІ сказав, що внаслідок українських ударів 10 з них загинули.

Окрім цього, Центр національного спротиву повідомляв, що іранські інструктори вже у Білорусі, де вони навчають та координують запуски БПЛА по об’єктах інфраструктури в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?