МОК заборонив Британії проводити олімпійські кваліфікаційні турніри через позицію щодо росіян
Категорія
Спорт
Дата публікації

МОК заборонив Британії проводити олімпійські кваліфікаційні турніри через позицію щодо росіян

МОК заборонив Британії проводити олімпійські кваліфікаційні турніри через позицію щодо росіян
Джерело:  online.ua

Міжнародний олімпійський комітет заборонив Великій Британії проводити відбіркові змагання з нових олімпійських видів спорту через позицію уряду країни щодо російських і білоруських спортсменів.

Джерело: The Times

МОК заборонив Лондону проводити відбір на Олімпійські ігри

МОК заборонив Лондону проводити відбіркові змагання з нових олімпійських видів спорту до Ігор у Парижі 2024 наступного року.

Олімпійський парк у Лондоні збирався прийняти нову «Олімпійську кваліфікаційну серію» з брейк-дансу, скейтбордингу, спортивного скелелазіння та фрістайлу у червні наступного року.

Відомо, що виконавча рада МОК повідомила Британську олімпійську асоціацію, що більше не розглядатиме Лондон як місце проведення змагань і зараз вивчає інші альтернативи в Європі для проведення серії.

Цей крок викликав тривогу в британських олімпійських колах, які сподівалися, що це буде можливість для британських спортсменів у нових видах спорту змагатися перед домашньою публікою. Тепер для цього їм доведеться їздити за кордон, - пише видання.

Представник Британської олімпійської асоціації сказав, що вони надзвичайно розчаровані тим, що не змогли провести олімпійську кваліфікаційну серію у Великій Британії.

Чому МОК скасував турніри у Британії

Рішення МОК пов’язане з наполяганням уряду Британії на тому, щоб російські чи білоруські спортсмени підписали декларацію про нейтралітет і погодилися не підтримувати війну в Україні, якщо вони хочуть змагатися у Великій Британії.

Спортсмени також повинні заявити, що вони не будуть підтримувати керівництво президента Росії Володимира Путіна. Також вони не можуть фінансуватися з боку Росії.

МОК зазначив, що урядова політика щодо державного фінансування дискримінує відносно невідомих спортсменів у менших видах спорту, навіть якщо вони заявляють про свій нейтралітет.

Позиція МОК також полягає в тому, що такі заяви можуть поставити спортсменів у скрутне становище, якщо і коли вони повернуться до Росії.

Наразі МОК заявляє, що російські і білоруські спортсмени повинні змагатися як нейтральні особи, не мати зв'язків з військовими і не робили жодних заяв на підтримку вторгнення в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?