Молдова готується до обмеження поставок українських товарів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Молдова готується до обмеження поставок українських товарів

Молдова готується до обмеження поставок українських товарів
Джерело:  online.ua

За словами міністра сільского господарства Молдови Володимира Болі, його країна також приєднається до рішення ЄС щодо обмеження імпорту сільгосппродукції з України. 

Джерело: сайт Мінсільгоспу Молдови

Молдова готується обмежити поставки сільгоспродукції з України 

У пресрелізі молдавського міністерства зазначається, що про наміри обмежити імпорт української сільгосппродукції Боля вже поінформував колегу з України, міністра Миколу Сольського.

Підкреслюється, що Молдова має намір підтримати рішення ЄС щодо обмеження поставок з України пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику, однак заборону на транзит цих продуктів вводити не планується.

На зустрічі Боля пояснив Сольському, що у молдовських сховищах перебуває значна кількість зернових, і це викликає у фермерів побоювання, що їм не вистачить місця для нового врожаю.

Водночас тенденція експорту вітчизняного зерна є низхідною, витрати на логістику зросли, а ціни на міжнародних біржах обвалилися. Нашим аграріям необхідно максимально ефективно використати запаси зерна та підготуватися до нового сільськогосподарського сезону, - зазначає молдавський міністр.

Міністр сільського господарства Молдови підкреслив, що Кишинів солідарний із українським народом, який зазнав агресії Росії, та готовий вести "конструктивний діалог із українською владою" для вирішення проблем фермерів обох держав.

За підсумками зустрічі сторони домовилися посилити діалог на міністерському рівні для полегшення обміну інформацією та розвитку зв'язків із членами сільськогосподарської спільноти, ідеться в повідомленні.

Що відомо про рішення ЄС щодо обмеження імпорту української агропродукції 

2 травня Європейська комісія ухвалила виняткові та тимчасові запобіжні заходи щодо імпорту окремих сільськогосподарських товарів із України після тиску з боку п’яти держав-членів Європейського Союзу, які звинувачували український імпорт в обвалі місцевих цін.

Таким чином Єврокомісія замінила одностронні рішення п’яти країн своїм власним регулюванням і тепер заборона імпорту стосується чотирьох сільськогосподарських продуктів: пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику з України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?