Молдова може стати енергетично незалежною від Росії за два роки – Санду
Категорія
Світ
Дата публікації

Молдова може стати енергетично незалежною від Росії за два роки – Санду

Молдова може стати енергетично незалежною від Росії за два роки – Санду
Джерело:  online.ua

Президентка Молдови Майя Санду заявила, що за два роки країна може бути повністю енергетично незалежною від Російської Федерації.

Джерело: Moldova 1

Молдова готується стати енергетично незалежною

Я думаю, що з енергетичного боку те, що ми збільшуємо цю незалежність і в якийсь момент взагалі перестаємо залежати від Російської Федерації, збільшує наш вплив, у тому числі в цьому процесі вирішення придністровського конфлікту, - скзала Санду.

Вона додала, що Молдова є практично незалежною в газовому плані, особливо від РФ.

Безумовно, ми залежимо від ринкових цін, і все ще існує волатильність. Ціни все ще високі, і нам потрібно інвестувати у відновлювані джерела енергії, в енергоефективність.

Вона зазначила, що для Молдови є важливими інвестиції у відновлювану енергетику та енергоефективність.

Усі ці речі відбуваються, їх неможливо зробити за півроку, але через два роки, коли ми завершимо проект Кишинів-Вулканешти, ми матимемо повну енергетичну незалежність від Російської Федерації, - сказала вона.

Як вирішити конфлікт у Придністров’ї

На думку ексголови розвідки Молдови Юрія Брічага, "Придністровський конфлікт" треба вирішувати тільки мирним шляхом.

Є певні домовленості, які були прийняті з Російською Федерацією понад 10 років тому. Їх потрібно дотримуватися. Армія Росії повинна покинути територію незалежної Республіки Молдова, — каже Брічаг.

Він додав, що мешканці Придністров’я досить добре інтегровані в загальну систему Республіки Молдова.

За його словами, ті, хто приїхав з Росії, мають повернутися на свою батьківщину. А ті, які народилися у Придністров’ї, мають просто інтегруватися та сприймати те, що відбувається у країні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?