Молдова вирішила судитися з російським "Газпромом"
Категорія
Світ
Дата публікації

Молдова вирішила судитися з російським "Газпромом"

Молдова вирішила судитися з російським "Газпромом"
Джерело:  online.ua

Влада Молдови офіційно підтвердила, що Кишинів подасть до суду на російського монополіста "Газпром" за невиконання контракту, підписаного з Moldovagaz. З такою заявою виступив віцепрем’єр-міністр, міністр інфраструктури та регіонального розвитку Молдови Андрей Спину.

Джерело:  DW

Молдова все-таки буде позиватися до "Газпрома"

Андрей Спину звертає увагу міжнародної спільноти на те, що енергетична криза, яку наразі вимушена переживати його країна, спровокована безпосередньо "Газпромом" та командою російського диктатора Володимира Путіна.

І я хочу, щоб мене почули, коли я це говорю. Якби цей концерн сьогодні виконував свої контрактні зобов'язання з Молдовою, енергетична криза зникла б, і всі були б забезпечені газом та енергією... Те, що ми змушені купувати газ і електроенергію на ринку – це вина "Газпрому", - наголосив віцепрем’єр-міністр Молдови.

За його словами, юристи вже почали відпрацьовувати деталі, щоб подати на російського газового монополіста до суду за невиконання контракту.

І ми також будемо просити відшкодування заставних збитків, тому що через них ми змушені були перерозподіляти гроші з інших сегментів, брати кредити, – пояснив Андрей Спину.

Він також звернув увагу на те, що молдовська компанія Moldovagaz підписала з "Газпромом" контракт, і той не вимагав його розірвати чи змінити умови, аби зменшити обсягти постачання газу.

Вони просто ігнорують свої зобов'язання. І вони за це заплатять, - пообіцяв Спину.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?