МОН рекомендує вишам перейти на очне навчання з 1 вересня
Категорія
Україна
Дата публікації

МОН рекомендує вишам перейти на очне навчання з 1 вересня

МОН рекомендує вишам перейти на очне навчання з 1 вересня
Джерело:  online.ua

Міністерство освіти і науки України рекомендує університетам та коледжам навчальний 2023 рік від вересня розпочати оффлайн, тобто перейти на очний формат навчання та упродовж літа облаштувати укриття.

Джерело: заступник міністра Михайло Винницький

МОН рекомендує вишам перейти на очне навчання з 1 вересня

Рішення про очне навчання у вишах та коледжах ухвалюють через низькі показники дистанційного формату та "безперечне зниження якості освіти".

Водночас, як зазначають у МОН, якщо заклади освіти розташовані близько до зони ведення бойових дій, там відновити повноцінний процес неможливо.

Генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН Олег Шаров пояснив, що таке рішення мають ухвалити саме виші та ОВА.

Міністерство освіти і науки тільки надає рекомендації щодо освітнього процесу, саме рішення мають прийняти заклади освіти та погодити це з військовими адміністраціями, - пояснив Шаров.

За його словами, рекомендації МОН проходять через фільтр закладів освіти, їх оцінки безпеки. І в разі прийняття рішення про поновлення аудиторного навчання, це обов'язково погоджується з обласними військовими адміністраціями.

Чи можна перейти на очний формат навчання у всіх областях

Так, він повідомив, що неможливо поновити очне навчання у Запоріжжі та Харкові.

Водночас там разом з ОВА шукають вирішення цих питань. Можливо, навчальний процес налагодять за межами тих міст, де небезпечно, чи використовуючи штатні укриття.

Упродовж липня-серпня 2023 року Міністерство пропонує керівництву навчальних закладів вжити заходів для облаштування укриттів.

Якщо гуртожиток використовується для поселення учасників освітнього процесу, то це можливо тоді, коли там є укриття. Укриття може бути не обов'язково в гуртожитку, а в навчальному корпусі, який розташований поруч. Військова адміністрація дає дозвіл на використання укриттів. Якщо вже військова адміністрація дала дозвіл, то адміністрування їх процесу, відкриття, закриття — це вже питання адміністрації закладу освіти, - зазначив Олег Шаров.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?