Зливав дані про HIMARS. На Київщині затримали колаборанта
Категорія
Україна
Дата публікації

Зливав дані про HIMARS. На Київщині затримали колаборанта

Зливав дані про HIMARS. На Київщині затримали колаборанта
Джерело:  online.ua

СБУ затримали адвоката з Київщини, який збирав дані про HIMARS і мапи “мінних полів” біля Києва. Підозрюваного завербували російські спецслужби.

Джерело: Служба безпеки України

СБУ затримали навідника вогню РФ на HIMARS

У Службі безпеки України повідомили про затримання чоловіка, який підозрюється у зборі даних про HIMARS і мапи “мінних полів” поблизу Києва. Інформацію чоловік передавав до Росії. Його затримали під час передачі імітаційних координат базування HIMARS.

Підозрюваним виявився місцевий діючий адвокат, раніше звільнений з прокуратури через непроходження атестації.

СБУ встановила, що фігурант був завербований російською спецслужбою для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

Повідомляється, нібито він намагався здобути мапи мінних полів на підступах до Києва, на Чернігівщині та у прифронтових районах сходу України.

Крім того чоловіка підозрюють у розвідуванні бойових позицій HIMARS та місця дислокації складів з боєприпасами та паливо-мастильними матеріалами ЗСУ. Окупанти планували використати інформацію для здійснення ударів по підрозділах ЗСУ та створити карту укріплень України.

Обвинувачений шукав інформаторів, яким пропонував великі суми грошей за передачу секретних даних.

Повідомляється, що підозрюваний також організував схему нелегального виїзду за кордон українських громадян призовного віку.

У Службі безпеки повідомляють, що у ході обшуків було виявлено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та носії інформації, які підтверджують факти підривної діяльності на користь РФ.

Фото: t.me/SBUkr

Чоловіку оголосили про підозру у держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

Наразі фігуранту обирають запобіжний захід.

СБУ затримала коригувальника російських атак на Дніпропетровщині.

Житель Марганця на Дніпропетровщині отримав 15 років ув’язнення за “злив” позицій ЗСУ своєму сину-військовослужбовцю РФ.

Повідомляється, що саме за його наведеннями росіяни намагалися вдарити по інфраструктурі регіону на початку літа минулого року.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Його засуджено до 15 років позбавлення волі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?