МОН спрогнозувало, як запрацюють школи 1 вересня через пандемію
Категорія
Україна
Дата публікації

МОН спрогнозувало, як запрацюють школи 1 вересня через пандемію

МОН спрогнозувало, як запрацюють школи 1 вересня через пандемію
Джерело:  online.ua

У Міністерстві освіти й науки прогнозують, що наступний навчальний рік з 1 вересня для школярів почнеться не з дистанційного, а нормального режиму.

Джерело: РБК-Україна

За словами міністра Сергія Шкарлета, у відомстві сподіваються на кілька факторів, які дозволять дітям вчитися офлайн безпосередньо за партами.

“У частині того, увійдемо ми з першого вересня в "дистанційку" чи ні... Є базова позиція міністерства про те, що дитячі садки, спеціальні установи і 1-4 клас в обов'язковому порядку повинні вчитися очно, тому що це перші навички і навчити вчитися потрібно з перших стартових елементів. З вересня навряд чи ми підемо, тому що я сподіваюся, що погода нам дасть ще теплої пори року”, - пояснив Шкарлет.

Водночас він звернув увагу на погіршення погоди у жовтні, коли наближується опалювальний сезон. У цей період збільшується загальна кількість випадків респіраторних захворювань.

“Тоді можливо будуть на тлі загального ослаблення імунітету і респіраторних захворювань хвилі епідемії. Але знову ж таки, на "дистанційку" підуть не всі, підуть за забарвленням територій. "Червоні" зони, безумовно, там доведеться працювати в рамках дистанційної освіти. Але ми не стоїмо на місці”, - додав міністр.

В цілому Шкарлет назвав рік пандемії унікальним для всього світу, не тільки безпосередньо України, у різних напрямках. Уряд завжди говорив, що дистанційна освіта не замінить повноцінне відвідування навчальних закладів. Водночас такий формат дозволяє не припиняти процес, навіть якщо регіон опинився у “червоній зоні” адаптивного карантину.

“В цілому ми приблизно на 8% відсотків оцінюємо падіння якості, але це насправді не критично. Ми розуміли, що якість освіти в будь-якому випадку буде падати. Від чого це залежить? Є трикутник – учень, вчитель і сім'я. Перш за все від первинних навичок і того, що заклала сім'я дитині, в принципі, первинно буде залежати весь процес навчання. Якщо батькам не байдуже, в будь-якому випадку навіть в дистанційній освіті втрата якості не критична”, - резюмував він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?