Моравецький озвучив попередження щодо подальших дій ПВК Вагнер
Категорія
Політика
Дата публікації

Моравецький озвучив попередження щодо подальших дій ПВК Вагнер

Моравецький озвучив попередження щодо подальших дій ПВК Вагнер
Джерело:  online.ua

На переконання польського прем’єра Матеуша Моравецького, після смерті Євгена Пригожина Група "Вагнер" може перейти безпосередньо під контроль Кремля. Він також вважає, що після цього вона стане ще більш небезпечною.

Джерело: Onet

Чого очікувати від ПВК Вагнера — прогноз Моравецького

Я не буду коментувати, збіг це чи ні, – зазначив польський політик, маючи на увазі авіакатастрофу, в якій, як стверджує влада РФ, загинув Пригожин.

За його словами, поляки й так знають відповідь на це запитання.

Кураторство над групою Вагнера переходить безпосередньо до президента Путіна. Нехай кожен тепер сам для себе відповість, чи є група Вагнера, яка дислокується в Білорусі, більшою чи меншою загрозою, – наголосив Матеуш Моравецький.

Прем’єр Польщі також озвучив попередження для міжнародної спільноти.

Він переконаний у тому, що під контролем очільника Кремля ПВК "Вагнер" дедалі частіше почнуть використовувати для провокацій, шантажу, нападів і "різних рухів з метою підриву політики безпеки".

Що відомо про загибель Пригожина

Ввечері 23 серпня росЗМІ та Росавіація почали поширювати повідомлення про те, що у Тверській області розбився літак, серед пасажирів якого був ватажок вагнерівців Євген Пригожин.

Зазначається, що всі 10 людей, які були на борту, загинули, зокрема і заступник Пригожина − Дмитрій Уткін із позивним "Вагнер".

Україна відкидає звинувачення влади РФ у причетності до ліквідації Пригожина.

Офіційний Брюссель заявив, що не може перевірити інформацію про авіакатастрофу літака ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина в РФ і не хоче спекулювати щодо наслідків цієї події.

Команда французького лідера Еммануеля Макрона наголосила, що не поспішає з висновками про обставини авіакатастрофи літака з Пригожиним.

Окрім того, німецька влада закликала не квапитися з висновками і впевненістю, що очільник "вагнерівців" справді загинув.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?