Моргенштерн подав у суд на СБУ через чорний список
Категорія
Культура
Дата публікації

Моргенштерн подав у суд на СБУ через чорний список

Моргенштерн подав у суд на СБУ через чорний список
Джерело:  online.ua

Російський репер-скандаліст Моргенштерн (у реальному житті - Алішер Валєєв), якому заборонили відвідувати Україну, звернувся до суду з позовом проти Служби безпеки.

Джерело: Окружний адміністративний суд Києва

За оприлюдненими даними, росіянин позивається проти рішення, відповідно якому його внесли у цей “чорний список”.

“До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від Алішера Моргенштерна до Служби безпеки України щодо внесення його до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Наразі суд вирішує питання щодо відкриття провадження за даним адміністративним позовом”, - говориться у відповідній заяві відомства.

Відзначається, що позивач закликає ОАСК визнати протиправним вчинок спецслужби щзодо підготовки документів та звернення до Міністерства культури й інформаційної політики, який торкається внесення його імені до списку осіб, що створюють загрозу національній безпеці України.

“Також позивач просить визнати протиправним та скасувати наказ МКІП, датований квітнем 2021 року про оновлення відповідного Переліку, на підставі звернення СБУ та його оприлюднення на офіційному веб-сайті, який доповнено особою Алішера Валєєва. Окрім цього Моргенштерн просить ОАСК витребувати у Служби безпеки України постанову про заборону йому в’їзду в Україну”, - наголошують у суді.

Моргенштерн і чорний список

Відповідні процедури, які в цілому призвели до неможливості для МОргенштерна перетинати український кордон, були проведені у квітні 2021 року.

“22 квітня 2021 року до Міністерства культури та інформаційної політики надійшов лист Служби безпеки України щодо включення до Переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, реп-виконавця та музиканта Валєєва Алішера Тагіровича. Відповідним наказом МКІП від 28 квітня 2021 його було включено до переліку”, - наголосили тоді у структурі.

Моргенштерн неодноразово опинявся в скандалах, кілька з яких фактично зумовили відношення влади України до нього. Наприклад, він став автором пісні “Путин - молодец”, а під час концерту в Одесі 2019 року, який проходив на тлі трагічної пожежі в Одеському коледжі, назвав усі заходи у день жалоби “показухою”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?