Morgenshtern потрапив у чорний список Мінкульту України
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Morgenshtern потрапив у чорний список Мінкульту України

Morgenshtern потрапив у чорний список Мінкульту України
Джерело:  online.ua

Скандальний російський репер Morgenshtern потрапив до "чорного списку" Міністерства культури України. Представники Кабінету міністрів визнали його особою, яка створює загрозу національній безпеці держави.

Джерело: МКІП

Згідно з останніми даними, СБУ ще 21 квітня подала звернення щодо одіозного російського артиста Morgenshtern (справжнє ім'я – Валєєв Алішер Тагірович). Після цього репер потрапив у"чорний" список Мінкульту.

Morgenshtern поповнив перелік осіб, що загрожують нацбезпеці України

Міністерство культури та інформаційної політики відповідно до статті 15 Закону України "Про кінематографію" внесло зміни до переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці України. 28 квітня туди включили репера Morgenshtern.

"22 квітня 2021 року до Міністерства культури та інформаційної політики надійшов лист Служби безпеки України щодо включення до Переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, реп-виконавця та музиканта Валєєва Алішера Тагіровича. Відповідним наказом МКІП від 28 квітня 2021 його було включено до переліку", – йдеться в офіційній заяві відомства.

За словами представників Мінкульту, процедура здійснюється автоматично. МКІП не має повноважень вирішувати "включати" чи "не включати" певних осіб до списків.

Найгучніші скандали навколо Morgenshtern

Morgenshtern раніше виконував пісню "Путин – молодец", в якій вихваляв російського диктатора.

Також вельми скандальним був його виступ в Одесі 8 грудня 2019 року. Тоді в місті офіційно оголосили день жалоби через трагедію в Одеському коледжі. Morgenshtern на сцені назвав усі заходи "******* показухою".

В червні 2021 року мали відбутися концерти одіозного репера в Україні. Однак наприкінці грудня 2020 СБУ відреагувала на його можливі виступи. Тоді преставники влади стверджували, що причин для недопущення Morgenshtern в Україну немає. Але оскільки Алішер – громадянин країни-агресора й прихильник Путіна, були сумніви, що йому вдасться виступити в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?