Тримав маля, як маленького Ісуса. Морпіх ЗСУ пригадав знищення росіянами Маріупольсокого драмтеатру — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Тримав маля, як маленького Ісуса. Морпіх ЗСУ пригадав знищення росіянами Маріупольсокого драмтеатру — відео

Тримав маля, як маленького Ісуса. Морпіх ЗСУ пригадав знищення росіянами Маріупольсокого драмтеатру — відео
Джерело:  online.ua

Морський піхотинець ВМС ЗСУ Іван Голобоков був одним з тих, хто на власні очі бачив перші секунди знищення армією РФ Маріупольсокого драмтеатру. Боєць зізнається, що він розгубився, коли побачив десятки поранених та вбитих, однак продовжував виконувати наказ свого керівництва.

Джерело: ютуб-канал  online.ua

Якими були перші секунди знищення росіянами Маріупольсокого драмтеатру

За словами Івана Голобокова, 16 березня 2022 року його разом з побратимами відправили на чергове завдання.

Він повинен був вивезти кулеметника та двох протитанкістів на позицію.

Ми проїздили повз театр. Секунд п'ять після того, як в театр влучила бомба, я проїздив повз нього та бачив цих людей розкиданих повсюди. Бачив бабусю з відірваною рукою, а іншу руку вона тягнула до мене. І я не міг їй допомогти...Я не знав, як таку кількість людей врятувати. Моя машина була забита зброєю, людьми... Що мені треба було робити? Можливо, мені треба було зупинитися і не виконувати наказ? Я зробив те, що вважав за потрібне. Я поїхав далі, — згадує морпіх.

Іван Голобоков також зізнається, що у цей жахливий день бачив ще одну доволі дивну для нього картину, яка навіки закарбувалася у пам'яті.

Боєць помітив біля драмтеатру чоловіка, який тримав на руках немовля.

Ця була дитина, можливо, до року. Знаєте, коли вона ще в комбінезончику й не може повноцінно рухати руками та ногами. Чоловік тримав це маля, як маленького Ісуса, у бік руху літака. А російські літаки у цей момент скидали бомби. Я дивився на нього, мене це так вразило.. Це такий знаковий момент. Цей чоловік, який тримав дитину, не знаю, що він хотів показати пілоту, чи щось хотів показати нам. Я цього не забуду ніколи, — відверто зізнається морпіх ЗСУ.

Що важливо знати про авіаудар РФ по Драмтеатрі Маріуполя

16 березня 2022 року армія РФ скинула авіабомбу на драмтеатр у Маріуполі. Біля нього було написано великими літерами "діти", однак окупантів це не зупинило. У бомбосховищі знаходилися сотні місцевих мешканців.

Будівля витримала удар, і звідти почали виходити живі люди.

Однак вже у травні журналістам вдалося дізнатися, що в результаті удару по драмтеатру Маріуполя загинуло близько 600 осіб. Як виявилося, всередині та ззовні будівлі загинула майже половина тих, хто там перебував.

У серпні 2022 року з'ясувалося, що росіяни залили тіла загиблих під час бомбардування драмтеатру у Маріуполі бетоном та хлоркою, щоб позбутися трупного запаху.

4 лютого 2023 року офіційно стало відомо, що армія РФ повністю знесла будівлю драмтеатру у Маріуполі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?