Нас накрили "Градами". Морпіх ЗСУ описав перші дні облоги Маріуполя — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Нас накрили "Градами". Морпіх ЗСУ описав перші дні облоги Маріуполя — відео

Нас накрили "Градами". Морпіх ЗСУ описав перші дні облоги Маріуполя — відео
Джерело:  online.ua

Морський піхотинець ВМС ЗСУ Іван Голобоков розповів, що саме відбувалося в перші дні оточення та захоплення Маріуполя. У місті не було їжі, однак місцеві мешканці та українські воїни робили все можливе, щоб допомогти одне одному вижити та захистити місто від ворога.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Морпіх ЗСУ описав перші дні облоги Маріуполя

Як розповів військовий, у місті зовсім не було їжі - він мав при собі лише шоколад та два буханці хліба, які віддав дітям.

Він розповів, як опинився у Маріуполі.

Я служу в морській піхоті. Річ у тім, що зона відповідальності морської піхоти - це узбережжя. Наш батальйон завжди виїжджав на цю локацію. Це було Лебединське, Широкине, Павлопіль був, Піщевик. Все. Війна застала нас у селі Широкине, - зазначив він.

Нас накрили "Гради". Коли закінчились "Гради" - я пішов на кухню. Там сиділи і обговорювали інцидент. Вийшов, мені хлопці кажуть, що ворог перейшов перешийок і десь під Києвом кучкується, - розповідає військовий.

 Іван Голобоков згадує, що його група чотири доби знаходилася під населенним пунктом Широкине, поки не закінчилися набої.

Потім нам сказали, що ми відійдемо на заздалегідь підготовлені позиції. Ми відійшли на позиції в місто Маріуполь. На бліндажах, де ми сиділи, де ми зустріли ворога, у нас було 2 легко поранених. А коли ми відійшли на підготовлені позиції в місто Маріуполь, розпочалися дуже суттєві втрати, - розповідає боєць.

Морпіх зазначив, що не може порівняти Маріуполь із іншими містами.

Були захисники Маріуполя, багато зустрічав хлопців в обороні, а також мешканці Маріуполя, які вступили до тероборони. Я не бачив інших міст в облозі. Це перше місто, в якому я був в оточенні. Маю надію, що останнє. Ну, якось собі уявляв цю картину інакше, - зазначає військовий.

Ситуація в Маріуполі

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Маріуполь став однією з головних цілей окупантів на Донбасі. Загарбники активно обстрілювали місто, а наприкінці 2022 року їм вдалось повністю захопити його. Тоді українські військові, які базувалися на "Азовсталі", здалися в полон.

Наразі російські військові використовує Маріуполь як одну з основних точок для базування. Вони зберігають там техніку та боєприпаси та облаштовують бази.

Зазначимо, що наприкінці весни у Маріуполі та на його околицях почастішали вибухи. Так, лише вчора у місті стався гучний вибух районі заводу "Азовсталь".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?