Москва намагається змінити демографічний склад Криму – правозахисники
Категорія
Політика
Дата публікації

Москва намагається змінити демографічний склад Криму – правозахисники

Москва намагається змінити демографічний склад Криму – правозахисники
Джерело:  online.ua

Офіційна Москва сумлінно і послідовно здійснює серію заходів зі  зміни складу населення анексованого Криму. Таку заяву зробили в організації "Кримська правозахисна група" і закликали Київ розслідувати демографічну ситуацію на півострові. 

Джерело: “Крим.Реалії”

Одним із важливих завдань російської влади є асиміляція корінного населення, супроводжувана наповненням окупованої території мілітаризованими елементами. Йдеться про військових, яких переселяють з регіонів Росії, силові структури загалом, зазначає керівниця КПГ Ольга Скрипник. Вона додає:

Росія формально вважає це своєю територією, вони переміщуються вже не, як у відрядження, а на постійну роботу, тобто переміщуються вже зі своїми сім’ями. Якщо йдеться йде про одного ефесбешника, то насправді можемо множити на три, бо він, наприклад, приїжджає з дружиною та дитиною.

–  Ольга Скрипник, керівниця Кримської правозахисної групи

Зауважимо, в Росії триває пропаганда переселення на анексований український півострів.

Важливою тенденцією на тлі всього цього є те, що вона (Росія – ред.), в принципі, намагається знищити або видавити проукраїнське населення, – уточнює юристка.

Спираючись на законодавче врегулювання схожих питань, Скрипник наголошує на тому, що сприяти розслідуванню штучних демографічних змін може реалізація закону про покарання за воєнні злочини, який Рада ухвалила, але який вже близько шести місяців лежить без підпису Володимира Зеленського.

Нагадаємо, цього місяця Генасамблея ООН схвалила резолюцію щодо прав людини у Криму, в якій занепокоєння мілітаризацією АРК та роботою російської адміністрації в напрямку «військово-патріотичного» виховання місцевих дітей.

У Росії дійшли до того, що у пропагандистських цілях використовують навіть дітей. Відносно нещодавно з'явилось відео на якому волгоградські кадети співають: «Но если главный командир позовет в последний бой, дядя Вова, мы с тобой».

Дипломати з українського МЗС заявляють, що цьогоріч «вдалося внести в текст вищезгаданої резолюції ООН пункт про відповідальність РФ за дотримання прав корінного населення Криму, зокрема, кримських татар. А також скасувати деякі вироки російських судів щодо засудження лідерів згаданого народу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?