МОЗ оголосило про підготовку до вакцинації підлітків
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ оголосило про підготовку до вакцинації підлітків

МОЗ оголосило про підготовку до вакцинації підлітків
Джерело:  online.ua

На рівні Міністерства охорони здоров’я виступили із заявою про потенційну підготовку до масової вакцинації підлітків проти коронавірусу COVID-19.

Джерело: Укрінформ

За словами міністра Віктора Ляшка, поки що пріоритетною є вакцинація всього дорослого населення, однак у відомстві розробляють інші ініціативи.

“Серед вікової структури захворілих на COVID-19 діти від 0 до 18 років становлять 6%. Ми у першу чергу зробили пріоритетною вакцинацію тих людей, які найчастіше хворіють і в яких виникає найбільше ускладнень, часто несумісних з життям. Тому ми пріоритизуємо доросле населення, але потенційно готуємося до вакцинації підлітків”, - пояснив він.

Міністр звернув увагу на те, що жодна з антикоронавірусних вакцин, офіційно дозволених до використання в Україні, поки що не містять в інструкціях дозвіл на щеплення громадян віком молодше 18 років.

Вакцинація в Україні

Процес масової імунізації населення стартував 24 лютого 2021 року. Днем раніше українська влада отримала першу партію відповідного препарату.

Утім, упродовж наступних місяців темпи вакцинації були повільними, що спричинило критику на адресу МОЗ. Пізніше це призвело навіть до звільнення міністра Максима Степанова та призначення на чолі відомства його заступника Віктора Ляшка.

Станом на 18 червня серед українців перше щеплення отримали понад 1,6 мільйона громадян. Повністю вакцинацію виконали 337 тисяч осіб.

Центри вакцинації в Україні

Міністерство охорони здоров’я звертає увагу українських громадян на те, що минулих вихідних в нашій країні розпочали свою роботу Центри масової вакцинації – у найближчі вихідні зробити щеплення від COVID-19 можна буде у 10 містах.

Окрім того, МОЗ нагадує, що в Києві запрацювали 17 пунктів вакцинації освітян. Пункти розташовані у всіх районах столиці (адреси зазначено на зображенні). Щеплення працівників освітніх закладів проводитимуть вакциною Pfizer.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?