G7 готова віддати 1 млрд доз вакцин бідним країнам
Категорія
Світ
Дата публікації

G7 готова віддати 1 млрд доз вакцин бідним країнам

G7 готова віддати 1 млрд доз вакцин бідним країнам
Джерело:  online.ua

Лідери держав Великої сімки під час саміту в Британії планують оголосити, що нададуть 1 млрд доз вакцин проти коронавірусу біднішим країнам.

Джерело:  Reuters

G7 планує подарувати 1 млрд доз вакцин бідним країнам

Нещодавно американський лідер Джо Байден заявив, що хоче прискорити боротьбу з коронавірусом, пожертвувавши 500 мільйонів доз вакцини Pfizer.

Трохи пізніше американський лідер Борис Джонсон публічно пообіцяв, що Об’єднане Королівство передасть як мінімум 100 мільйонів залишкових доз вакцин найбіднішим країнам.

Згідно з останніми даними, зі 100 мільйонів британських доз 80 мільйонів підуть на програму COVAX. Інші мають намір передати на двосторонній основі.

Окрім того, Борис Джонсон попросив лідерів Великої сімки взяти на себе зобов'язання провести вакцинацію всього світу до кінця 2022 року, і очікується, що G7 пообіцяє надати 1 мільярд доз під час триденного саміту, який розпочинається у п’ятницю, 11 червня, на англійською приморському курорті Карбіс-Бей.

Що важливо розуміти, окремі групи засудили цей план як "краплю в морі". За словами представників Oxfam, майже 4 мільярди людей будуть залежати від програми розподілу вакцин СOVAX. Попри те, що науковці із надзвичайною швидкістю виводять вакцини на ринок, вони кажуть, що пандемія закінчиться тільки після того, як всі країни будуть вакциновані.

"Мета G7 надати 1 мільярд доз повинна розглядатися як абсолютний мінімум, і терміни необхідно прискорити", – наголосила Ліс Воллес з групи ONE по боротьбі з бідністю.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно очільник Білого дому Джо Байден пообіцяв поділитися зі світом 80 млн доз вакцини до кінця червня 2021 року. Згідно з останніми даними, серед країн, які отримають вакцини, буде й Україна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?