МОЗ уточнило, що необхідно для вакцинації у приватних клініках
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ уточнило, що необхідно для вакцинації у приватних клініках

МОЗ уточнило, що необхідно для вакцинації у приватних клініках
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я виступили з поясненням з приводу майбутньої можливості отримати щеплення вакциною проти коронавірусу COVID-19 не тільки у державних медичних закладах.

Джерело: МОЗ

Згідно з офіційним попередженням, долучитися до проведення вакцинації можуть комунальні та приватні клініки. Це потребує створення мобільної бригади чи пункту щеплення.

Своєю чергою згадані вище процеси потребують запиту до підрозділів охорони здоров’я обласної державної адміністрації із вказанням осіб, які відповідають ща запис. облік залишків відповідних препаратів, а також актуальних телефонів реєстратури.

Після представники департаменту ОДА можуть звернутися безпосередньо міністерств для внесення медичної установи до офіційних переліків закладів, які виступають постачальниками медичних послуг, пов’язаних з антикоронавірусною вакцинацією.

У разі винесення негативного рішення на користь закладу представникам його необхідно буде звернутися для консультацій напряму в МОЗ.

Департаменти охорони здоров’я формують списки для подання до міністерства, які стосуються постачальників послуг з вакцинації. Це триває щомісяця у період з 25 до 30 чисел. Представники уряду верифікують інформацію та оновлюють повний перелік відповідних установ.

До вакцинації фактично можуть залучитися всі медичні заклади чи заклади охорони здоров’я незалежно від форми власності, а також фізичні особи-підприємці, які володіють медичними ліцензіями та приєднані до електронної системи охорони здоров’я.

Вакцинація в Україні

Кампанія з масової імунізації населення на тлі пандемії коронавірусу COVID-19 почалася 24 лютого. Днем раніше український уряд отримав першу партії відповідного препарату. То була Covishield (AstraZeneca) обсягом у 500 тисяч доз.

Погані темпи масової імунізації рік потому після поширення коронавірусу стали причиною кадрових змін у складі МОЗ. Міністра Максима Степанова відправили у відставку навесні, а його посаду обійняв колишній головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?