У Зеленського назвали реально можливі темпи вакцинації в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського назвали реально можливі темпи вакцинації в Україні

У Зеленського назвали реально можливі темпи вакцинації в Україні
Джерело:  online.ua

На рівні Офісу президента оцінили, до якого показника реально довести темпи вакцинації проти коронавірусу COVID-19 на території України.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Згідно з висновками заступника керівника ОП Кирила Тимошенка, українська система охорони здоров’я здатна довести відповідні показники до 400 тисяч вакцинацій на тиждень.

“На сьогодні ми розуміємо, що на тиждень ми можемо забезпечити до 400 тисяч вакцинацій. Ми прискорюємо темпи постачань, система готова”, - стверджує посадовець.

Тимошенко додав, наразі реальні темпи масової імунізації населення знаходяться у залежності від обсягів та графіків постачання відповідних препаратів.

“Все залежатиме від кількості вакцин, яка до нас приїде. Якщо до нас приїде більше вакцин, ми зможемо це забезпечити. Проблеми вакцинації немає. Ми підготувалися. Далі питання постачань. Це ж не питання лише України, дефіцит вакцини є скрізь”, - пояснив заступник голови президентської адміністрації.

Вакцинація в Україні

У травні Верховна Рада погодила звільнення міністра охорони здоров’я Максима Степанова через незадовільні темпи імунізації населення проти коронавірусу. Його місце зайняв колишній заступник Віктор Ляшко, який своєю чергою оголосив про спроможність провести 10 мільйонів щеплень за літо 2021 року.

Станом на ранок у вівторок, 31 травня, на території України вже понад 1 мільйон українських громадян отримали принаймні першу дозу вакцини проти коронавірусу. Вже майже 130 тисяч отримали друге щеплення та завершили процес імунізації.

Раніше сам Ляшко виступав із заявами, що нагадують сьогоденні тези Офісу президента. Він звертав увагу на залежність темпів вакцинації від кількості наявних вакцин.

“Все залежить від кількості вакцини, яка є на території України. Ми не можемо, її зараз немає в тій достатній кількості вакцини, щоб повністю завантажити всі платформи, які є. Зараз на території України є півтора мільйона доз вакцини “Короноваку”. Пів мільйона “Пфайзера” прийшло, пів мільйона доїжджає. І пів мільйона в рамках "Коваксу" ми отримаємо на тижні – 7 червня”, - наголосив новий міністр охорони здоров’я.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?