МОЗ оприлюднило дані щодо смертності від Омікрону в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ оприлюднило дані щодо смертності від Омікрону в Україні

МОЗ оприлюднило дані щодо смертності від Омікрону в Україні
Джерело:  online.ua

За словами голови МОЗ Віктора Ляшка, на основі останніх аналітичних данних було встановлено, що штам коронавірусу "Омікрон" у середньому викликає 9 смертей на 1000 випадків захворювання, у той же час протягом хвилі розповсюдження штаму "Дельта", помирало у середньому 13 людей на 1000 випадків.

Джерело: Facebook-сторінка МОЗ України

Смертність від COVID-19 в Україні

Очільник МОЗ зазначив, що завдякі посиленній системі тестування, яка дозволяє у середньому проводити понад 100 тис ПЛР-тестувань та понад 80 тисяч антигенів за добу, в Україні стали виявляти більше випадків інфікування.

Зазначу, що завдяки вакцинації при 40 тисяч випадків на добу ми маємо не більше 4 тисяч госпіталізованих. Тобто лише кожен десятий виявлений випадок госпіталізується. Під час осінньої хвилі ми госпіталізували кожного четвертого, - повідомив експерт.

Прогнози аналітиків щодо смертності від COVID-19 в Україні

Між тим, за прогнозами аналітиків Київської школи економіки, в Україні до кінця лютого буде спостерігатись зростання кількості смертей від COVID-19.

Ми маємо зростання захворюваності в Україні, але з меншими темпами. Цього тижня маємо плюс 25% зростання. Очікуємо подальшого сповільнення зростання темпів, але ще поширення захворюваності буде зростати. Очікуємо, що у найближчі два тижні буде продовження зростання до 55 тисяч випадків на піку за окрему добу. Госпіталізації також незначно, але сповільнюються, а от смертність починає зростати на фоні того, що вже чотири тижні поспіль зростає захворюваність. Плюс 29% тиждень від тижня. Може зростати впродовж всього лютого, - повідомив Ганіченко.

За інформацією аналітика, наразі в Україні за добу від ускладнень, викликаних COVID-19, помирає у середньому 170 людей.

Ганіченко також звернув увагу на те, що нинішній тиждень перший, коли у країнах Європи спостерігається спад захворюванності на COVID-19. За останній тиждень вона знизилась на 6%, а загалом у світі - на 15%.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?